Israelul a înfiinţat, duminică, centre pentru teste rapide antigen, în faţa unei creşteri a cazurilor de coronavirus din ultimele săptămâni, a anunţat serviciul de urgenţă Magen David Adom, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La cererea Ministerului Sănătăţii, Magen David Adom (MDA) a deschis duminică 120 de centre de depistare rapidă a cazurilor de Covid", potrivit unui comunicat al MDA, echivalentul israelian pentru Crucea Roşie. 

Testul rapid, destinat în special persoanelor care nu au fost vaccinate şi care au nevoie de un permis sanitar, oferă rezultate în 15 minute. 

Depistarea în aceste centre costă 52 de shekeli (în jur de 17 euro) şi permite obţinerea unui permis sanitar al Ministerului Sănătăţii, valabil 24 de ore. 

De duminică dimineaţă, persoanele nevaccinate trebuie să prezinte un test de cel puţin 24 de ore în momentul în care Ministerul a anunţat că extinde permisul sanitar pentru copiii de 12 ani începând din 20 august. 

Israelul încearcă să evite un nou lockdown în contextul în care s-a înregistrat o creştere a contaminărilor. 

Ţară de 9 milioane de locuitori, Israelul a fost una dintre primele care a lansat, în decembrie, o vastă campanie de vaccinare, în favoarea unui acord cu gigantulfarmaceutic Pfizer. Acest acord a oferit Statului evreu un acces rapid la milioane de doze plătite în schimbul datelor biomedicale cu privire la efectele vaccinului. 

Pe 29 iulie, Israelul a lansat o nouă campanie pentru a treia doză de rapel la persoanele în vârstă şi a impus permisul sanitar. 

Doar persoanele vaccinate, vindecate de Covid-19 sau cu test negativ sunt autorizate să intre într-un spaţiu, interior sau exterior, care primeşte 100 de persoane. 

În ultimele 24 de ore, Israelul a recenzat 2.886 de noi cazuri. Potrivit ultimului bilanţ oficial, ţara a înregistrat în total 898.433 de infecţii şi 6.535 decese de la începutul pandemiei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.