Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general al OMS, a declarat în conferinţa de presă de la Geneva că 3% din populaţia lumii lucrează în domeniul asistenţei medicale, dar reprezintă 14% din infecţii, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a punctat faptul că spălatul regulat pe mâini este cheia pentru prevenirea infecţiei, dar una din patru instituţii medicale din lume nu are servicii de apă de bază în cele 47 de ţări mai puţin dezvoltate ale lumii. 

Ghebreyesus a anunţat lansarea Global Youth Mobilization for Youth Disrupted, o coaliţie de organizaţii care vor examina câte persoane tinere au fost afectate de Covid-19 la nivel mondial. 

Dintre aceste grupuri implicate în iniţiativă fac parte YMCA, Duke of Edinburgh Award, Red Crescent şi World Association of Girl Guides and Girl Scouts. Împreună, reprezintă 250 de milioane de oameni în toată lumea.

OMS a alocat noului grup 5 milioane de dolari pentru a începe proiectul.

"Moş Crăciun este imun la Covid-19" 

Prima întrebare în conferinţa de presă a fost adresată de un jurnalist mexican care a vrut să ştie dacă Moş Crăciun va fi în stare să livreze cadouri anul acesta, în condiţiile în care este "foarte bătrân" şi supraponderal. 

Dr Maria Van Kerkhove, director tehnic OMS, a spus: "Înţeleg această îngrijorarea pentru Moş Crăciun din cauză că este bătrân, dar pot să vă spun că este imun la virus. Am avut o scurtă conversaţie cu el şi se simte foarte bine. Moşul este foarte bine şi este foarte ocupat acum, dar este imun. Am auzit de la un număr mare de lideri din întreaga lume care ne-au spus că au restricţionat sau relaxat măsurile de izolare pentru Moş Crăciun pentru a intra în spaţiul aerian, aşa că va putea livra cadouri copiilor". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.