Persoanele complet vaccinate în Anglia au de trei ori mai puţine şanse de a fi depistate pozitiv pentru Covid-19 decât cele care nu sunt vaccinate, potrivit ultimelor rezultate ale unui studiu amplu publicat miercuri, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele acestui studiu, realizat de Imperial College din Londra şi Ipsos MORI pe mai mult de 98.000 de voluntari, între 24 iunie şi 12 iulie, arată că persoanele complet vaccinate au mai puţine şanse de a transmite virusul. 

"Aceste rezultate confirmă datele noastre precedente, care arată că două doze de vaccin oferă o bună protecţie contra infecţiei", a subliniat profesorul Paul Elliott, responsabil al studiului.

Cu toate acestea, există întotdeauna un risc de infecţie, pentru că niciun vaccin nu este eficient 100%", a continuat expertul, făcând apel la "prudenţă". 

Studiul indică şi faptul că numărul de infecţii a crescut de patru ori comparativ cu ultimul raport publicat la sfârşitul lunii mai, cu o persoană din 160 infectată, dar progresia pare să încetinească. 

Aceste cifre nu iau în considerare ridicarea majorităţii restricţiilor intrate în vigoare pe 19 iulie în Anglia, în ciuda exploziei numărului de cazuri atribuite variantei Delta, mai contagioasă.         

Ultima estimare a Oficiului Naţional de Statistică (ONS), pentru săptămâna care s-a încheiat pe 24 iulie, concluziona că o persoană din 65 este infectată în Anglia. 

În tot Regatul Unit, unde 73% din adulţi sunt complet vaccinaţi, epidemia a provocat moartea a 130.000 de persoane.       

 

               

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.