Cineastul american Steven Spielberg a scris într-un e-mail trimis The New York Times că, deşi caută să apere sălile de cinema, îşi doreşte ca oamenii să se bucure de divertisment în orice formă li se potriveşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mesajul lui, cineastul spune că vrea ca toată lumea să aibă acces la filmele mari, dar şi ca cinematografele să supravieţuiască.

„Vreau ca oamenii să găsească divertismentul în orice formă care li se potriveşte. Marele ecran, micul ecran - ce contează pentru mine este o poveste bună şi toată lumea trebuie să aibă acces la mari poveşti. Totuşi, cred că oamenii simt nevoia să aibă ocazia să îşi părăsească zona de confort şi să meargă într-un loc unde să poată sta în compania altora şi să aibă o experienţă comună - să plângă împreună, să râdă împreună, să se teamă împreună - aşa încât atunci când se încheie să se simtă mai puţin străini. Vreau să văd că cinematografele supravieţuiesc. Vreau ca experienţa din sala de cinema să rămână relevantă în cultura noastră”.

NY Times a scris, la fel ca The Hollywood Reporter, că Spielberg nu participă la întâlnirea anuală în care board-ul Academiei americane de film (AMPAS) discută regulamentul. Aceasta are loc marţi noapte, la Los Angeles. Cineastul s-ar afla în New York, unde lucrează la remake-ul „West Side Story”.

La începutul lunii martie, presa americană scria că Steven Spielberg, membru în consiliul de conducere AMPAS, plănuieşte să ceară schimbarea regulilor privind eligibilitatea la Oscar, restricţionând filmele care sunt lansate de Netflix sau alte servicii de streaming în acelaşi timp cu prezentatea în cinematografe.

Spielberg, care reprezintă breasla regizorilor în AMPAS, susţine că filmele care au premiera pe platforme de streaming sau care sunt distribuite pentru o scurtă perioadă în cinematografe ar trebui să se califice la premiile Emmy, şi nu la Oscar.

Netflix a înregistrat o premieră anul acest la gala premiilor Oscar cu producţia „Roma”, regizată de Alfonso Cuaron, care a câştigat trei trofee - „cel mai bun regizor”, „cel mai bun film într-o limbă străină” şi „cea mai bună imagine”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.