Statuia "Fearless Girl" (fetiţa neînfricată), instalată în martie 2017 în faţa unui taur pe Wall Street, va fi mutată în faţa Bursei din New York, a anunţat joi primarul Bill de Blasio, care a indicat faptul că şi taurele ar putea fi mutat, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Încă de la instalarea ei, lucrarea care reprezintă o fetiţă cu bărbia ridicată şi cu mâinile pe şolduri, a devenit o atracţie turistică în oraş, în faţa unui taur care simbolizează puterea pieţei şi a spiritului antreprenorial american. 

Amplasarea statuii a constituit o lovitură de marketing genială pentru societatea State Street Global Advisors, care a comandat lucrarea sculptoriţei americane Kristen Visbal.

Grupul şi-a dorit să marcheze astfel Ziua internaţională a femeii şi a lansat o campanie pentru a încuraja societăţile în care au investit să includă un număr mai mare de femei în consiliile lor de administraţie. 

Instalată la început pentru doar o lună în extremitatea sudică a Broadway-ului, lucrarea a primit autorizaţie de prelungire până în martie 2018. 

Până la sfârşitul anului, ea va fi mutată în faţa New York Stock Exchange, Bursa din New York, a precizat primarul într-un comunciat. 

"Aşteptăm cu nerăbdare sosirea statuii pe noul amplasament", a comentat Thomas Farley, preşedinte al NYSE. Pentru el, statuia este "un simbol al parcursului nostru către egalitate". 

Mutarea va pune astfel capăt polemicii apărute în urma declaraţiilor sculptorului italiano-american Arturo Di Modica, creatorul lucrării "Charging Bull". Artistul considera că plasarea statuii unei fete într-o atutudine de frondă transformă complet, fără acordul său, sensul lucrării, instalată în decembrie 1989 şi care celebrează "forţa şi puterea poporului american". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.