„State of Terror”, primul roman de ficţiune scris de Hillary Clinton, fostă primă doamnă a SUA, secretar de stat şi candidat democrat la alegerile prezidenţiale din 2016, va fi lansat în luna octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Romanul, care are în centru un secretar de stat novice, va fi lansat pe 12 octombrie 2021.

Clinton a scris cartea, care explorează „diplomaţia cu mize mari şi trădarea”, împreună cu autoarea canadiană de romane poliţiste Louise Penny. 

Protagonista se alătură „administraţiei rivalului ei”, iar cartea cuprinde o serie de atacuri teroriste care provoacă haos în lume şi ea primeşte sarcina de a forma o echipă care trebuie „să dezvăluie conspiraţia mortală”.

Hillary Clinton a fost secretar de stat în administraţia Obama, timp de patru ani, din 2009 până în 2013. În 2016, ea a candidat la preşedinţie, funcţie câştigată atunci de Donald Trump.

Fosta candidată a publicat mai multe cărţi de non-ficţiune, iar despre colaborarea cu Penny a spus că este „un vis devenit realitate”, citează BBC.

Scriitoarea canadiană, cunoscută pentru seria romanelor cu inspectorul Armand Gamache, a spus că a fost „o experienţă incredibilă să pătrunzi în Departamentul de Stat, în Casa Albă, în mintea unui secretar de stat pe măsură ce crize cu mize mari explodează”.

„Înainte de a începe, am discutat despre perioada în care a fost secretar de stat”, a spus Penny. „Care a fost cel mai mare coşmar al ei? «State of Terror» este răspunsul”.

„State of Terror” va fi publicată în SUA de St Martin's Press şi Simon & Schuster, iar în Marea Britanie şi restul lumii, de Pan Macmillan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.