Stan Lee, creatorul personajelor Spider-Man şi Hulk, a dat în judecată Pow! Entertainment pentru fraudă, cerând un miliard de dolari. El susţine că această companie pe care a cofondat-o şi două persoane din conducere au conspirat cu scopul de a îi fura identitatea, în complotul lor fiind implicată o vânzare către o firmă din China, scrie hollywoodreporter.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2017, compania Pow! Enterteinment a fost cumpărată de Camsing International din Hong Kong, iar Lee susţine că Shane Duffy, CEO şi Gill Champion, cofondator alături de el al acestei companii nu i-au dezvăluit termenii tranzacţiei înainte de a o încheia.

Lee susţine că la momentul desfăşurării tranzacţiei, el era devastat din cauză că soţia lui se afla spre sfârşitul vieţii, iar Shane Duffy şi Gill Champion au profitat de această suferinţă a lui, precum şi de faptul că în 2015 el a devenit nevăzător din cauza unei degenerări maculare.

Potrivit lui Stan Lee, anul trecut, Duffy şi Champion, alături de fostul său manager de afaceri, Jerardo Olivarez – pe care l-a dat în judecată pentru fraudă – i-au cerut să semneze un document prin care să îşi dea acordul ca Pow! Entertainment să îi poată folosi numele şi imaginea în legătură cu lucrări creative deţinute de companie. În schimb, aceştia i-ar fi dat să semneze un acord prin care Pow! a obţinut dreptul exclusiv de a-i folosi identitatea, numele şi imaginea lui Lee la nivel mondial, în mod perpetuu.

Potrivit plângerii înregistrate de avocaţii lui Lee, marţi, la Curtea Superioară din Los Angeles, acesta a fost întotdeauna selectiv în privinţa licenţierii numelui şi imaginii sale şi a autorizat utilizarea acestora fără să ofere vreodată drepturi exclusive.

Lee mai susţine că Pow! Entertainment a pus stăpânire pe conturile lui din reţelele de socializare şi că au transmis mesaje în numele lui.

Stan Lee cere ca acel acord să fie declarat lipsit de valoare şi solicită plata unor daune în valoare de un miliard de dolari.

Reprezentanţi ai Pow! Entertainment nu au oferit încă un punct de vedere.

Stanley Martin Lieber, cunoscut drept Stan Lee, s-a născut pe 22 decembrie 1922, la New York. Este desenator, scriitor, editor, om de televiziune şi fost preşedinte al Marvel. În colaborare cu mai mulţi artişti, precum Jack Kirby şi Steve Ditko, el a creat personajele Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Iron Man, Daredevil, Thor şi X-Men. A primit National Medal of Arts în 2008 şi a fost inclus în The Will Eisner Award Hall of Fame (1994) şi Jack Kirby Hall of Fame (1995).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.