Platforma de muzică online Spotify a lansat mai multe cărţi audio. Operele clasice intrate pe domeniul public sunt povestite de mari nume ale spectacolului, precum actriţa Hilary Swank sau Forest Whitaker.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al Spotify a indicat că această lansare se înscrie în cadrul "testelor" pe care grupul suedez le face regulat "pentru a îmbunătăţii rata accesărilor utilizatorilor noştri". 

Cărţile audio sunt prezente de mai mult timp pe platformă, dar este prima dată când Spotify include exemplare în culorile sale şi produse de grup, după prima încercare cu "Harry Potter" în primăvara trecută. 

Cele nouă cărţi audio, în engleză, au fost publicate online vineri, între care "The Awakening" a scriitoarei americane Kate Chopin, citită de actriţa premiată cu Oscar Hilary Swank, şi "Narrative of the Life of Frederick Douglass, an American Slave", autobiografie a sclavului american devenit activist, narată de Forest Whitaker.

Spotify l-a convocat şi pe David Dobrik, youtuber, să citească "Frankenstein" al britanicei Mary Shelley, sau pe actriţa Cynthia Erivo care va citit "Persuasion", de Jane Austen. Operele sunt împărţite în scurte capitole audio ca un episod de podcast. 

La începutul lui mai 2020, Spotify a publicat pe platforma sa o versiune audio a primului volum al seriei literare "Harry Potter", citită de celebrităţi, în special de actorul Daniel Radcliffe, care l-a interpretat pe vrăjitorul cu ochelari pe marele ecran. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.