Spotify va lua măsuri pentru combaterea dezinformării în legătură cu Covid-19 pe platformă, a anunţat duminică gigantul suedez de muzică online, după un boicot lansat de legenda folk-rock Neil Young, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul unu mondial în streaming muzical va introduce în special link-uri în toate podcasturile privind Covid, care să ghideze utilizatorul către informaţii şi surse ştiinţifice, a anunţat, într-un comunicat, PDG şi fondatorul Daniel Ek. 

„Pe baza feedback-ului din ultimele câteva săptămâni, a devenit clar pentru mine că avem obligaţia de a face mai mult pentru a oferi echilibru şi acces la informaţii acceptate pe scară largă din comunităţile medicale şi ştiinţifice care ne ghidează în această perioadă fără precedent. Aceste probleme sunt incredibil de complexe. V-am auzit - mai ales pe cei din comunităţile medicale şi ştiinţifice”, a spus acesta. 

Cântăreţul americano-canadian Neil Young şi-a retras muzica de pe Spotify, după ce a acuzat platforma de streaming că dezinformează oamenii în legătură cu vaccinurile anti-Covid, prin faptul că găzduieşte podcastul popular şi controversat al actorului şi prezentatorului Joe Rogan, „The Joe Rogan Experience”. „Îl pot avea pe Rogan sau pe Young. Nu pe amândoi”, a transmis Young. 

Şi Cântăreaţa Joni Mitchell s-a alăturat lui Neil Young pentru a cere ca muzica ei să fie eliminată de pe Spotify, din acelaşi motiv. 

O scrisoare a mai mult de 200 de medici şi cercetători, care cereau platformei să acţioneze după un episod „foarte controversat” din emisiunea „The Joe Rogan Experience” (JRE), a fost difuzată pe 31 decembrie. „Acest episod este criticat pentru că a promovat teorii ale conspiraţiei fără fundament şi JRE are un trecut îngrijorător în difuzarea de informaţii false, în special în privinţa pandemiei de Covid-19”, au scris ei. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.