Spotify, unul dintre cele mai populare servicii de streaming, a fost lansat oficial marţi în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a transmis că platforma va fi disponibilă în 13 pieţe arabe, inclusiv Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Maroc, dar nu în Libia, Irak, Siria şi nici în Yemen.

Spotify a fost folosit neoficial în Orientul Mijlociu timp de mai mulţi ani prin conturi înregistrate în alte pieţe, precum Europa.

Claudius Boller, care a lucrat în regiune pentru Universal Music Group, este directorul Spotify pentru Orientul Mijlociu şi Africa. El a declarat că se aşteaptă ca Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egipt şi Maroc să conducă în regiune, datorită populaţiei tinere din Orientul Mijlociu şi a prezenţei tot mai importante a telefoanelor inteligente.

Serviciul premium al Spotify va costa între 2,8 şi 5,44 dolari, iar în prezent cel gratuit este, de asemenea, disponibil în regiune. 

Marţi, Spotify a adăugat teritoriile palestiniene. În Israel, serviciile companiei sunt disponibile din luna martie.

Miercuri, Spotify a lansat colecţia de liste „Arab hub” de muzică arabă.

Compania suedeză, fondată în 2008, a fost listată la bursa din New York în luna aprilie. Înainte de lansarea în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, serviciile Spotify erau disponibile în 65 de pieţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.