Spectacolul „Roma Armee”, produs de Teatrul „Maxim Gorki” din Berlin, va fi jucat, în reprezentaţie unică, pe 26 iunie, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bazat pe o idee originală a autoarelor Sandra şi Simonida Selimovi, spectacolul este regizat de Yael Ronen, laureată a Premiului Europa, secţiunea „Realităţi Teatrale” (ediţia a XVI-a, Roma, 2017).

„Roma Armee” propune o poveste puternică: într-un moment în care neofascismul ameninţă Europa, un grup de actori iniţiază o armată supranaţională în scopul autoapărării. Expunând nedreptăţile din trecut îndurate de romii din întreaga Europă, Armata Romă porneşte procesul de autoreflecţie şi de autoemancipare începând o revoluţie pentru un viitor paşnic, incluziv pentru toţi europenii. 

Regizoarea Yael Ronen, originară din Israel (în prezent regizor al Teatrului „Maxim Gorki” din Berlin) este considerată drept una dintre cele mai interesante personalităţi ale teatrului contemporan, şi are reputaţia unuia dintre cei mai implicaţi – social, cultural şi politic – oameni de teatru din Europa. Ea explorează conflictele istorice contemporane în cheia unui puternic umor negru. 

Cei doi scenografi ai spectacolului - soţii Delaine şi Damien Le Bas - au făcut parte din selecţia celor 16 artişti din proiectul „Paradise Lost”, primul pavilion roma din cadrul Bienalei de la Veneţia din 2007.

Actorii din distribuţie sunt romi din Austria, Serbia, Germania, Kosovo, România, Anglia şi Suedia, precum şi gadjii de origine israeliano -germano - turcă din Berlin.

Spectacolul - care va fi  titrat în limba română - va fi prezentat miercuri, 26 iunie 2019, de la ora 20.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale”.

Accesul publicului este permis începând cu ora 18.45, iar la ora 19.00, în foaierul Sălii Mari, vor fi rostite scurte alocuţiuni de către organizatori - Institutul European Rom pentru Arte şi Cultură - IERAC.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete TNB (în foaierul Sălii Mari), precum şi online, de pe mystage.ro.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.