Spectacolul „Iarna”, în regia lui Mihai Măniuţiu, va fi prezentat de Teatrul Nottara din Bucureşti la cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului Fabbrica Europa, care are loc în perioada 4 mai – 10 iunie, la Florenţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În colaborare cu Institutul Cultural Român, spectacolul „Iarna” al Teatrului Nottara va avea trei reprezentaţii: pe 4 mai, 5 mai şi 6 mai, de la ora 20.00, pe o scenă amplasată în Stazione Leopolda, Gara Leopolda.

Transformând Gara Leopolda într-un laborator scenic de cercetare şi experimentare, Fabbrica Europa i-a redat oraşului vechea gară, animând un vechi spaţiu industrial printr-o nouă funcţie culturală, informează Teatrul Nottara.

„Iarna” este un spectacol-manifest, inspirat de un text scris de Jon Fosse şi îi are în distribuţie pe Catrinel Dumitrescu, Andi Vasluianu, Andrea Gavriliu şi pe Ştefan Lupu. Scenografia este semnată de Adrian Damian, iar coregrafia este realizată de Andrea Gavriliu.

„«Iarna» e o poveste de dragoste, uneori bizară, alteori paradoxală ‒ însă mereu neliniştitoare. O poveste despre singurătate şi iubire. «Iarna» e şi povestea paralelă a unui grup de artişti reuniţi în Sala Studio a de curând renăscutului Teatru Nottara, pentru a explora o modalitate experimentală de tratare a textului lui Jon Fosse. Iarna este un spectacol-instalaţie în care actorii, dansatorii, decorul, muzica, dramaturgia sound-designul, light-designul creează nu doar ambientul, ci însăşi substanţa palpabil-teatrală a poveştii de iubire”, a spus regizorul Mihai Măniuţiu.

Festivalul Fabbrica Europa invită producţii din Estul îndepărtat, trecând prin Orientul Mijlociu şi ajungând în Europa. Spectacolele invitate reprezintă orizonturi culturale diferite, din Europa de Est, Balcani, până la cele mediteraneene, care leagă lumea arabă de tradiţiile berbere pentru a ajunge în inima conceptelor filosofice din Vestul Europei.

Fundaţia Fabbrica Europa, care organizează acest festival, aniversează 25 de ani de la înfiinţare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.