Spectacolul de flamenco „Cuatro tacones y un sentio”, susţinut de grupul Las Turroneras (Spania), şi un concert The Motans (Republica Moldova) vor închide, pe 10 noiembrie, cea de-a cincea ediţie a Festivalului Tânăr de la Sibiu, la Teatrul Gong.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul Las Turroneras vine pentru prima dată în România şi aduce la Sibiu spectacolul direct de pe scena Teatro Flamenco Madrid.

„Cuatro tacones y un sentio” va avea două reprezentaţii, de la orele 14:00 şi 18:00, în sala de la parterul Teatrului Gong.

Spectacolul este regizat de María Eliezer Truco Pinillos ʺLa Trucoʺ, care semnează coregrafia împreună cu Cristian Rubio Truco, artist invitat. Jorge Rodríguez semnează regia muzicală şi va interpreta la chitară, Manuel Martínez Chica ʺMoncadita” va asigura percuţia, iar pe scenă vor cânta José Plantón Heredia şi Jose Bastante Luelmo ʺPepillo”.

Las Turroneras – Candela Amigo, Itzíar ʺLa Pulga”, Claudia ʺLa Utrerana” şi Paola ʺLa Polaca” – au devenit cunoscute în vara anului 2017. Studente la Institutul de Flamenco La Truco, ele au participat la emisiunea „Spania are talent”, unde doi juraţi au apăsat butonul auriu, devenind astfel finaliste ale show-ului de televiziune. Ele se află acum în turneu cu „Cuatro tacones y un sentio”, prin care spectatorii sunt purtaţi într-o călătorie spre originile artei flamenco.

Spectacolul are o durată de 80 de minute şi este recomandat tuturor grupelor de vârstă.

Concertul The Motans va avea loc pe 10 noiembrie, începând cu ora 20.00, în Sala Etaj a Teatrului Gong. Iniţiat în 2016, în Chişinău, de Denis Roabeş, proiectul The Motans, care abordează stilul rhythm & soul, este cunoscut pentru colaborări cu soliste ca Delia, Inna şi Irina Rimes.

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Tânăr de la Sibiu va avea loc între 1 şi 10 noiembrie, la Teatrul Gong.

Biletele pentru spectacolele din cadrul festivalului sunt disponibile online, pe Entertix.ro.

Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanţat de Primăria Municipiului Sibiu şi susţinut de UNITER prin Fondul Timbrului Teatral. Este cofinanţat de Centrul Cultural German şi coprodus de Radio România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.