Spectacolul de dans „Tordre - Torsiune”, de Rachid Ouramdane, va avea o reprezentaţie unică, pe 2 noiembrie, de la ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Coregraful francez Rachid Ouramdane dezvăluie motivaţiile secrete ale gesturilor schiţate de dansatori pe scenă, lăsând să se întrevadă o mică parte din intimitatea artistului, a omului care evoluează în faţa publicului.

Protagoniste ale spectacolului sunt Annie Hanauer (Marea Britanie) şi Lora Juodkaite (Lituania).

„Ceea ce mă interesează să arăt în portretul celor două dansatoare ţine de sfera personală, de intimitate. Desigur, prin ceea ce dansează, Annie şi Lora nu-şi povestesc vieţile în faţa publicului, ci îşi aştern sensibilitatea în faţa noastră, ne deschid porţile atât spre universul lor poetic cât şi spre dimensiunile uneori extreme ale carierelor lor de dansatoare”, spune coregraful.

Spectacol se joacă în limba franceză cu supratitrare în limba română. Bilete sunt disponibile pe mystage.ro şi pe tnb.ro, la preţurile de 70, 50 şi 30 de lei. 

Evenimentul fac parte din programul „FranceDanse Orient-Express” al Institutului Francez, derulat în parteneriat cu Teatrul Naţional Bucureşti, cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti şi Teatroskop.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.