Spectacolul de balet ”Romeo şi Julieta”, de Serghei Prokofiev, în regia lui Renato Zanella, va avea premiera la Opera Naţională Bucureşti pe 10 martie, de la ora 18.30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regia şi coregrafia sunt semnate de Renato Zanella, coordonatorul artistic al baletului Operei Naţionale Bucureşti. Decorurile sunt create de Alessandro Camera (Italia), costumele de Carla Ricotti (Italia), iar light design-ul de Vinicio Cheli (Italia). La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare. 

O a doua reprezentaţie a spectacolului este programată pentru 12 martie, de la ora 18.30. 

În rolurile principale vor evolua prim-soliştii Ovidiu Matei Iancu şi Cristina Dijmaru, la prima reprezentaţie, şi Robert Enache şi Mihaela Soare, la a doua reprezentaţie. 

Pentru acest spectacol, coregraful şi regizorul Renato Zanella vine cu o concepţie modernă, plasând celebra poveste de dragoste într-un context artistic de avangardă.

”Îmi imaginam cum în Verona de azi, un oraş ce păstrează arhitectura şi strălucirea acelor timpuri, totul se întâmplă în continuare între zidurile cetăţii. Shakespeare vedea în aceste ziduri graniţa dintre rai şi iad, frumuseţea şi spiritul oraşului l-au inspirat pe scriitor peste măsură. Dar, deşi azi pieţele oraşului nu mai au târguri de animale şi nici familiile puternice nu se mai luptă cu spada pe străzi, noua societate a rămas divizată şi competitivă, asemănându-se destul de mult cu situaţia din vremurile descrise de renumitul dramaturg”, spune regizorul. ”Competiţia din ziua de azi se referă la imagine, sporturile practicate, luxul din viaţa fiecăruia, toate acestea traducându-se însă în final tot în putere şi control. Acesta e contextul actual în care trebuie să plasăm povestea imaginată de Shakespeare la 1597, păstrând în acelaşi timp elementele cheie din scenariu: inocenţa şi simplitatea. E clar că personajele poveştii noastre, Romeo şi Julieta, au fost închipuite drept personalităţi puternice, de o educaţie aleasă, inteligenţi, aşadar invidia sau frica de competiţie le vor fi fost necunoscute”, adaugă el.

Potrivit site-ului operanb.ro, entru spectacolul din 10 martie, un singur bilet mai este disponibil - la preţul de 35 de lei. La reprezentaţia din 12 martie, trei bilete sunt valabile - la 35, 90 şi 120 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.