Spectacolul „Actul de căsătorie”, după Ephraim Kishon, în regia lui Dan Tudor, va avea premiera pe 1 februarie, la Teatrul Evreiesc de Stat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A doua reprezentaţie a spectacolului este programată pentru 2 februarie.

Scenografia este semnată Vladimir Iuganu, coregrafia de Florin Fieroiu, iar muzica de Vlaicu Golcea.

Laureat al Premiului Israel pentru întreaga carieră, dramaturgul, scenaristul, regizorul de teatru şi film Ephraim Kishon (1924 - 2005), propus la premiul Nobel, este recunoscut la nivel internaţional drept unul dintre cei mai importanţi satirişti ai lumii.

Piesele lui „Pull Out the Plug, the Water is Boiling”, „A Cat in the Bag”, „Oh, Oh, Juliet!”, prezentate cu succes la Teatrul Habima şi la Teatrul Cameri din Tel Aviv, demonstrează că umorul şi satira sunt universale. Comediile lui Kishon, jucate în lumea întreagă, de peste 60 de ani, abordează teme universale precum dragostea, căsătoria, religia, societatea.

„Actul de căsătorie” este considerată o comedie clasică, cu o carieră internaţională. Montată la National Yiddish Theater Folksbiene din New York şi ecranizată de regizorul israelian Menahem Golan, „Actul de căsătorie” oferă o privire în intimitatea cuplului Elimelech şi Shifra. După 30 de ani de căsnicie, protagoniştii îşi revizuiesc sentimentele reciproce şi îşi caută pasiunea pierdută din tinereţe. Când logodnicul fiicei lor solicită să vadă actul de căsătorie al viitorilor socri, părinţii nu-şi amintesc să fi avut vreodată un act de căsătorie. Mai mult, în goana lor după găsirea acestui act important pentru viitorul fiicei lor, ei caută un singur martor la acea ceremonie demult uitată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.