Industria europeană de film lansează sâmbătă, la Berlinală, propria campanie împotriva hărţuirii şi abuzului sexual, intitulată „Speak Up”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat depresă este arătat faptul că această campanie „a fost inspirată de femei şi bărbaţi de pretutindeni, care au pus în lumină experienţe groaznice de hărţuire şi abuz sexual”. 

Prin campania „Speak Up” (Vorbeşte, n.r.) profesioniştii vor să asigure că un astfel de comportament nu este tolerat nici în mediul de muncă, nici la festivaluri sau pieţe de film.

Regizoarea poloneză Małgorzata Szumowska, al cărei film „Mug” este inclus în competiţia Festivalului de la Berlin, va prezenta campania, sâmbătă, ca parte a seminarului „Closing the Gap”, unde vor fi trecute în revistă eforturile de dobândire a egalităţii de gen în rândul regizorilor care lucrează în industria europeană de film.

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, ajuns la cea de-a 68-a ediţie, are loc în perioada 15 - 25 februarie. Premiile vor fi decernate pe 24 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.