Soprana Dragana Radakovic din Serbia şi tenorul Kamen Chanev din Bulgaria vor interpreta duminică rolurile Turandot şi Calaf în spectacolul "Turandot", de Giacomo Puccini, la Opera Naţională Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Opera semi-stage "Turandot", de Giacomo Puccini, va începe la ora 18.30. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

"Turandot" este o operă în trei acte compusă de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Adami şi Renato Simoni, după o piesă de Friedrich Schiller, bazată pe un basm persan inclus în colecţia lui Carlo Gozzi "1001 de zile" (secolul al XVIII-lea). Partitura, pe care Puccini a lăsat-o neterminată, a fost finalizată de Franco Alfano.

Premiera mondială a avut loc în data de 25 aprilie 1926 la Teatro alla Scala din Milano, sub bagheta lui Arturo Toscanini. În timpul concertului inaugural, la un moment dat, dirijorul a întrerupt spectacolul la momentul din partitură până unde compusese Puccini şi a spus: „În acest moment, maestrul a pus jos pana”. După un moment de tăcere în sală, de la balcon s-a auzit: "Viva Puccini!", urmat de ovaţiile publicului.

Opera lui Puccini a devenit de-a lugul timpului cunoscută în întreaga lume pentru "Nessun dorma", aria celebră din actul final intrpretată de cele mai grele nume de tenori din toate timpurile.

Distribuţia spectacolului din 22 aprilie de pe scena Operei Naţionale Bucureşti: Turandot - Dragana Radakovic (invitat),  Altoum - Valentin Racoveanu, Timur - Horia Sandu, Calaf - Kamen Chanev (invitat), Liu - Crina Zancu, Ping - Florin Simionca, Pang - Liviu Indricău, Pong - Andrei Lazăr, Mandarinul - Dan Indricău.

Biletele se găsesc pe operanb.ro şi la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti. Următoarele reprezentaţii vor avea loc pe 27 aprilie şi PE 18 mai, începând cu ora 18.30.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.