Solistul argentinian Omar Massa şi Orchestra de Cameră Radio, îndrumată de bagheta dirijorului Gian Luigi Zampieri, vor deschide stagiunea 2016-2017 de la Sala Radio, miercuri, de la ora 19.00, cu un inedit concert pentru bandoneon şi orchestră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Omar Massa va prezenta bandoneonul într-o atmosferă barocă, în Concertul în re minor op.7, nr.4 de G.F. Händel, scris pentru orgă şi orchestră. 

Născut în 1981, în Buenos Aires, Omar Massa a început studiile muzicale la vârsta de cinci ani şi a debutat, doi ani mai târziu, la “Café Tortoni”, un local tradiţional de muzică tango din Buenos Aires, interpretând piesele compozitorului Astor Piazzolla. La vârsta de 12 ani a intrat la Conservatorul Naţional de Muzică unde a studiat bandoneonul cu renumiţi maeştri, iar mai târziu a devenit unul dintre discipolii lui Alejandro Barletta, care l-a introdus în lumea muzicii clasice.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În 2014 a fost nominalizat la Premiile Muzicale Gardel din Argentina pentru CD-ul Tribut pentru Piazzolla. În acelaşi an Omar a susţinut recitaluri în mai multe centre muzicale importante din Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii, ca Lincoln Center (New York - USA),  National Concert Hall (Irlanda), National Theatre (Columbia), Palace of Fine Arts (Mexic). Turneele sale au fost descrise de către Ministerul de Afaceri Externe al Argentinei ca fiind “evenimente culturale şi artistice de mare importanţă pentru Argentina”.

A fost solist alături de Orchestra Simfonică a “Principality of Asturias”, Orchestra Filarmonicii din Buenos Aires, Orchestra Simfonică şi Corul Universităţii Naţionale din Brazilia, Orchestra Simfonică de Tineret din Mexico City, Camerata San Juan, Orchestra Filarmonicii “Moldva” din Iaşi şi Cvartetul Meccore. De asemenea, a cântat alături de artişti precum Virginia Tola, José Manuel Zapata, José Manuel Chu şi Maestrul Placido Domingo.
  
Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în live stream pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.