Patriarhul Daniel, care a primit la botez şi numele Ilie, va oficia Sfânta Liturghie marţi, în ziua de cinstire a Sfântului Ilie, în paraclisul cu acelaşi hram din reşedinţa patriarhală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a primit la botez şi numele Ilie, iar pe 22 iulie va împlini vârsta de 70 de ani.

Miercuri, în Palatul Patriarhiei, va avea loc slujba de Te Deum şi şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În ziua de joi, la altarul de vară al Catedralei Patriarhale, va fi săvârşită o slujbă de Te Deum „ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române”, patriarhului Daniel şi asupra ierarhilor, clericilor, monahilor şi credincioşilor mireni, se arată într-un comunicat remis News.ro.

La finalul acestei slujbe va fi citit Actul Aniversar al Sfântului Sinod, la împlinirea vârstei de 70 de ani ai Patriarhului Daniel.

După aceste momente liturgice se va desfăşura, în sala Aula Magna din Palatul Patriarhei, un moment aniversar, în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea autorităţilor de stat, precum şi din partea altor instituţii publice. În încheiere vor fi prezentate un volum şi un film aniversar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.