Filarmonica „George Enescu” va transmite, joi, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, înregistrarea unui concert condus de maestrul Christian Badea, dirijor principal al instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu”, prezentat pe 27 aprilie 2018, este alcătuit din lucrările "Te Deum pentru Maria Tereza" de Joseph Haydn, Concertul nr. 4, în mi bemol major, pentru corn şi orchestră, KV 495 de Wolfgang Amadeus Mozart şi "Simfonia Alpilor" de Richard Strauss. 

Solistul concertului de Mozart a fost Martin Owen, cornist recunoscut pe plan internaţional, concermaistru invitat - violonistul David Lefèvre, Corul Filarmonicii „George Enescu” fiind pregătit de Iosif Ion Prunner.

Concertul este transmis pe canalele online ale instituţiei şi pe pagina de Facebook a Radio România Muzical.

„Concertul nr. 4 pentru corn şi orchestră este probabil cel mai frumos concert a lui Mozart pentru acest instrument. Avem norocul de a colabora cu unul din cei mai importanţi muzicieni ai momentului, cornistul britanic Martin Owen, fost solist al Filarmonicii din Berlin, de mulţi ani şef de partidă la Orchestra Simfonică BBC din Londra şi profesor de corn la Royal Academy din Londra. A venit de mai multe ori în România, a mai cântat Concertul nr. 1 pentru corn de Richard Strauss în calitate de solist, alături de Filarmonica „George Enescu”. În partea a doua a concertului prezentăm "Simfonia Alpilor" de Richard Strauss, o lucrare dificilă, complexă, însă lirică şi dramatică în acelaşi timp, interpretată de o orchestră foarte mare. La Simfonia Alpilor, solistul Martin Owen se alătură Orchestrei Filarmonicii, în calitate de şef de partidă în orchestră”, a declarat dirijorul Christian Badea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.