Canalul de televiziune premium Showtime îl apără pe Sacha Baron Cohen în controversa iscată în jurul serialului „Who Is America?”, lansat duminică, şi neagă acuzaţiile potrivit cărora personajul Billy Wayne Ruddick Jr. jucat de actor a pretins că a luptat în armata americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat, Showtime a transmis că personajul, care apare în primul episod intervievându-l pe senatorul Bernie Sanders, nu s-a prezentat niciodată ca veteran al armatei, potrivit Variety.

„În ultima săptămână au fost lansate informaţii eronate despre personajul Billy Wayne Ruddick Jr. jucat de Sacha Baron Cohen în serialul de comedie Showtime «Who is America?». Baron Cohen nu s-a prezentat ca veteran invalid, iar telespectatorii care au urmărit premiera de duminică pot confirma. În episodul de duminică, a fost întrebat de senator dacă este invalid, iar el (personajul) a susţinut că nu şi că foloseşte un scaun cu rotile pentru a-şi economisi energia. În plus, Baron Cohen nu s-a prezentat niciodată ca veteran al armatei americane fostei guvernatoare a statului Alaska Sarah Palin, în timpul procesului de pregătire sau al filmării interviului cu ea şi, contrar celor spuse de ea, nu a apărut într-un scaun cu rotile. Nici în interviul cu Sanders, nici în cel cu Palin, el nu a purtat haine militare”.

Luni, un artist stradal conservator a înlocuit un panou publicitar din apropierea complexului CBS Television City din Los Angeles cu o imagine în care Cohen apărea într-un scaun cu rotile şi purtând un tricou de armată. 

Showtime este o divizie a CBS Corp.

Sacha Baron Cohen, cunoscut pentru personajele sale controversate, a revenit în televiziune după 10 ani cu serialul „Who is America”, care poate fi vizionat în România pe HBO GO din 16 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.