Serialul „Escape At Dannemora” şi un reportaj CNN despre jurnalistul Jamal Khashoggi, asasinat în octombrie 2018, se numără între câştigătorii premiilor acordate, marţi seară, la gala de închidere a Festivalului de Televiziune de la Monte-Carlo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câştigătorii trofeelor Nymphes d'Or au fost anunţaţi în cadrul unei gale care a pus capăt celei de-a 59-a ediţii a festivalului patronat de prinţul Albert de Monaco, care l-a întâmpinat pe actorul Michael Douglas, recompensat anul acesta cu trofeul onorific.

„Cea de-a 59-a ediţie a Festivalului de Televiziune de la Monte-Carlo nu a oferit doar divertisment strălucitor, ci s-a dovedit a fi un forum pentru dezbatere”, a spus prinţul Albert de Monaco. „Anul acesta a fost o onoare să îl primesc pe stimatul actor Michael Douglas, căruia am avut plăcerea de a-i acordat premiul Crystal Nymph pentru munca sa remarcabilă în industrie”.

După ce a devenit cunoscut la nivel mondial pentru rolul din serialul „Străzile din San Francisco” (1972 - 1976), Douglas a revenit în zona televiziunii cu rolul din „The Kominsky Method” (Amazon), care i-a adus un Glob de Aur anul acesta. Gigantul de streaming a anunţat că va realiza şi un al doilea sezon. 

Producţia „Escape At Dannemora” (Showtime), regizată de Ben Stiller, a fost desemnată cel mai bun serial, iar Patricia Arquette, care joacă alături de Benicio Del Toro, a fost premiată pentru interpretare. Pentru acelaşi rol, ea a mai fost recompensată cu un trofeu Screen Actors Guild şi un Glob de Aur.

Cel mai bun actor a fost ales francezul Grégory Montel, pentru rolul din „La Soif De Vivre”.

Cât priveşte serialele TV de comedie, cel mai bun a fost desemnat „On The Spectrum” (Israel), iar actorii Naomi Levov şi Niv Majar au fost premiaţi pentru interpretare.

Cel mai bun serial de televiziune - dramă a fost ales „L'Amica Geniale” (RAI, HBO). La aceeaşi categorie au fost premiaţi actorii Vicky Krieps („Das Boot”) şi Richard Madden („Bodyguard”).

La categoria Ştiri, cel mai bun documentar a fost ales „Dollar Heroes - North Korea’s Secret Slaves/ Dollar Heroes - Devisen Für Den Diktator” (Germania, Coreea de Sud), iar premiul juriului a mers la producţia japoneză „Crackdown: The «Rule Of Law» In China”.

Cel mai bun reportaj de televiziune a fost desemnat „Khashoggi Body Double” - CNN Turcia, iar cel mai bun reportaj în direct, „Good Morning Britain” (ITV-Daytime).

Reportajul „Yemen: kids and war/ Yémen: les enfants et la guerre” a fost premiat cu trofeul Amade şi cel al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii.

Astronautul Michael Lopez-Alegria, care a petrecut 215 zile la bordul ISS în 2007, record doborât zece ani mai târziu, şi cineastul Tom Jennings s-au numărat între invitaţii speciali ai festivalului. Ei au participat, pe 17 iunie, la prezentarea documentarului „Apollo: Missions to the Moon”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.