Serialul documentar „El Pionero/Pionierul” despre Jesús Gil, politician de origine spaniolă, mogul al fotbalului şi magnat în domeniul imobiliar, una dintre cele mai fascinante şi controversate personalităţi din ultimele decenii, va avea premiera pe 14 iulie pe HBO GO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Produs de JWP („Muerte en León”), regizat de Enric Bach şi cu un scenariu de Bach şi Justin Webster, „El Pionero” prezintă viaţa colorată a lui Gil de-a lungul a patru episoade de câte o oră, scoţând la lumină imagini din arhive, înregistrări personale văzute pentru prima dată şi interviuri exclusive cu oameni apropiaţi lui.

O producţie originală HBO Europe, „El Pionero” va avea premiera pe 14 iulie (un episod în fiecare duminică pe HBO GO).

Viaţa lui Jesús Gil este una dintre cele mai surprinzătoare şi extraordinare poveşti din ultimele decenii din Europa. Un personaj unic, el a ieşit din tiparele lumii politice, a fotbalului şi a proprietăţilor imobiliare din Spania. Controversat, excentric şi profund arogant, Gil a ştiut cum să se apropie de public şi a fost adorat de presa spaniolă. Cu toate acestea, el a sfidat legea şi a fost urmărit în instanţă ani la rând, până când procurorii au intervenit în Atlético de Madrid – clubul de fotbal peste care prezida de 16 ani – şi l-a descalificat pe Gil ca primar al oraşului Marbella.

Regizorul Enric Bach a transmis: „El Pionero este un proiect la care am visat mult şi care, cu multe eforturi şi munca unei echipe minunate, a devenit realitate. Viaţa lui Jesús Gil are toate elementele unei poveşti grozave, începând cu ce e mai important: un protagonist imprevizibil şi cu mai multe feţe, capabil să submineze legi şi instituţii, şi în acelaşi timp, să seducă spectatorii şi votanţii cu magnetismul lui enorm”.

„«El Pionero» prezintă societatea de astăzi printr-un personaj unic care seduce o întreagă ţară ani la rând şi încă rămâne în minţile tuturor”, a spus Miguel Salvat, Commissioning Editor of Original Programming, HBO España.

„El Pionero/ Pionierul” este o producţie JWP pentru HBO Europe şi va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe.

Producătorii executivi HBO Europe sunt Miguel Salvat şi Hanka Kastelicová.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.