History Channel prezintă, în luna aprilie, noi enigme cu celebrul actor Laurence Fishburne într-un nou sezon al seriei „Cele mai mari mistere ale istoriei", fenomenul comerţului cu antichităţi şi opere de artă furate în „Istorii Furate", efectele devastatoare ale încălzirii globale în documentarul special „+2 grade Celsius: Fără cale de întoarcere", pe cei mai buni sculptori cu drujba din lume în competiţia inedită „Maeştrii lemnului", şi noi comori cu Rick Harrison şi compania în „Aşii Amanetului cutreieră America".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cele mai mari mistere ale istoriei" cu Laurence Fishburne, Sezonul 4, începe miercuri, 19 aprilie, de la ora 21.00. 

Serialul documentar „Cele mai mari mistere ale istoriei”, găzduit şi dezbătut de celebrul actor Laurence Fishburne, revine la History Channel cu un nou sezon de investigaţii speciale care abordează şi analizează în detaliu mistere istorice ale lumii. Pe parcursul a 10 episoade publicul va afla informaţii surprinzătoare şi va descoperi perspective noi ale unor evenimente istorice celebre, prin dovezi, investigaţii şi interviuri inedite.

Ar putea noi indicii să ne spună în sfârşit ce s-a întâmplat cu Chivotul Legământului şi să ne conducă la găsirea acestuia? Documentele şi dovezile recent declasificate vor oferi în sfârşit o concluzie în cazul asasinării preşedintelui John F. Kennedy? Pot noile dovezi şi tehnologii să descifreze în sfârşit codul ucigaşului Zodiac şi să dezvăluie identitatea acestuia? Ce s-a întâmplat cu comoara pierdută a lui Barbă Neagră? Vom putea descifra vreodată adevăratul scop al uimitoarelor piramide egiptene? La aceste întrebări va căuta răspunsul Laurence Fishburne, alături de experţi, istorici şi analişti care studiază şi demonstrează enigme ale istoriei lumii.

"Istorii furate/ Looting history" începe joi, 20 aprilie, de la ora 22.00

Această serie investigativă analizează modul în care comerţul cu antichităţi şi opere de artă furate a devenit o sursă majoră de venit pentru sindicatele crimei şi organizaţiile teroriste din întreaga lume.

Comori antice preţioase smulse din pământ, artă nepreţuită smulsă de pe pereţi - este o tragedie modernă, în timp ce cele mai măreţe realizări ale omenirii sunt reduse la nişte mărfuri obscene.
Folosind diferite studii de caz, fiecare episod analizează cum şi de ce toate organizaţiile criminale, de la Statul Islamic la triadele chinezeşti, au intrat în acţiune şi de ce autorităţile de aplicare a legii din toată lumea sunt hotărâte să le oprească, dar adesea sunt neputincioase.

"+2 grade Celsius: Fără cale de întoarcere" are premiera sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 21.00. 

Pe măsură ce temperatura medie a Pământului creşte în fiecare an, specialiştii avertizează că ne apropiem de un punct de cotitură fatal - 2 grade Celsius peste normă - ceea ce ar putea declanşa o succesiune de dezastre naturale care vor devasta întreaga lume. De la incendii violente la furtuni din ce în ce mai intense şi frecvente, erupţii vulcanice şi cote ale mărilor în creştere, va fi oare existenţa umană împinsă la limită?

"Maeştrii lemnului/ A Cut Above" începe joi, 27 aprilie, de la ora 21.00.


 

„Maeştrii lemnului” îi prezintă pe 12 dintre cei mai buni sculptori cu drujba din întreaga lume participând într-o competiţie fără precedent în care vor trebui să îşi demonstreze creativitatea, forţa şi îndemânarea, în timp ce transformă buşteni obişnuiţi în opere de artă extraordinare.

În fiecare episod al emisiunii găzduite de actorul canadian Adam Beach, nominalizat la Globurile de Aur, sculptorii se întrec contra cronometru pentru a câştiga probele şi pentru a evita eliminările săptămânală. În runda finală, sculptorul cel mai bun câştigă un premiu în bani şi titlul de Maestru al Lemnului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.