Serialul de spionaj „Sub acoperire/ The Sleepers”, realizat în Cehia, va avea premiera pe 17 noiembrie, pe HBO GO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea are loc la finalul anului 1989, în Cehoslovacia. În timpul Revoluţiei de Catifea, care a pus capăt celor 40 de ani de stăpânire rusă, o femeie, Marie, este prinsă între două lumi, cea a Securităţii Statului şi cea a disidenţilor. Marie este forţată treptat să descopere secretele neaşteptate ale ambelor părţi.

Povestea începe în Londra, în octombrie 1989, unde se află soţii Marie (Tatiana Pauhofova) şi Viktor (Martin Mysicka), care au părăsit Cehoslovacia în circumstanţe dramatice în urmă cu 12 ani. Ei se întorc la Praga. Marie, violonistă de profesie, îşi doreşte să-şi vadă din nou familia, însă motivele lui Viktor sunt mai puţin clare. Amândoi se gândesc că după tumultul politic din Germania de Est, Ungaria şi Polonia, schimbările vor ajunge curând şi în Cehoslovacia. Însă vor realiza repede că schimbările sunt încă departe.

După nişte evenimente neaşteptate, Marie ajunge pe un pat de spital, iar Viktor a dispărut fără urmă. Îngrijorată, ea se trezeşte singură, într-o ţară pe care nu o mai cunoaşte şi care nu o cunoaşte pe ea.

Serialul este regizat de Ivan Zacharias, care a semnat o altă miniserie HBO Europe, „Wasteland”.

Din distribuţie mai fac parte Hattie Morahan („Beauty and the Beast”, „Alice Through the Looking Glass”), David Nykl („Arrow”, „Stargate Atlantis”), Martin Hofmann şi Lenka Vlasakova. „Sub acoperire” este proiectul de debut al scenaristului Ondrej Gabriel.

Serialul va avea premiera pe 17 noiembrie, în acelaşi timp în toate teritoriile HBO Europe şi va coincide cu a 30-a aniversare a Revoluţiei de Catifea.

Producătorii HBO Europe sunt Tereza Polachova şi Steve Matthews.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.