Editura Nemi de carte pentru copii lansează "Andilandi", de Sînziana Popescu - o serie fantasy care include şapte romane şi un volum de povestiri, inspirate din miturile românilor şi din basme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seria îi va purta pe cititori într-o lume fascinantă, populată de personaje mitologice româneşti readuse în actualitate, dar şi de personaje moderne, cu care copiii se pot identifica cu mare uşurinţă.

Sînziana Popescu propune prin seria "Andilandi" nişte poveşti sută la sută româneşti, basme contemporane în care filonul folcloric este foarte frumos adus în faţa cititorilor. Ielelor, Căpcăunilor, Zmeilor, Strigoilor, Blajinilor, Balaurilor, Sânzienelor, Ursitoarelor, Calului Năzdrăvan şi Solomonarilor li se alătură un personaj cu o semnificaţie cu totul specială - tăcuta şi profunda Andilandi, Pasărea Măiastră. Ea asigură trecerea copiilor în lumea de basm, pe Celălalt Tărâm, unde suspansul şi surprizele se ţin lanţ.

Fiecare roman din serie scoate la lumină personaje-cheie noi şi fiecare dintre aceste poveşti este una cu morală, însă fără să fie moralizatoare.

"Atunci când mi-am făcut documentarea pentru micul meu roman de aventuri, "Andilandi. Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm", m-am oprit doar asupra câtorva dintre personajele mitologice descrise în basmele populare româneşti ori analizate în diverse studii folclorice de marcă. Pe unele le-am preluat ca atare, pentru că şi-au găsit singure locul şi rostul în intriga pe care o construisem. Pe altele le-am modificat ori m-am oprit asupra unor versiuni acceptate numai în anumite zone ale ţării. De fiecare dată însă m-am străduit să rămân fidelă regulilor, nu excepţiilor şi, nu în ultimul rând, basmelor copilăriei mele", spune Sînziana Popescu

"Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm" şi "Aventura gemenilor Andrei şi Lucia dincolo de Poiana Vie" sunt primele două romane ale seriei Andilandi care vor apărea în luna martie, la editura Nemi.

"Călătoria lui Vlad pe Celălalt Tărâm" este un volum distins cu Premiul "Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti" pentru 2009 şi adaptat pentru radio în 2018 într-o mini-serie produsă de Teatrul Naţional Radiofonic, cu o distribuţie de excepţie.

În această seria a mai apărut şi "Aventura gemenilor Andrei şi Lucia dincolo de Poiana Vie" în care vor fi clanurile Piticilor, Statu-Palmă-Barbă-Cot şi al său Iepure Şchiop, Zânele-păsări, Vâlvele-bălţii, Licuricii şi alte figuri ale mitologiei româneşti.

Sînziana Popescu a scris şi cărţi bogat ilustrate: "Maşinuţa curcubeu", "Experimentul Martinel" (editura Pionier Press, 2018) şi "Pentru Petrică, iepuraşul meu cu ochii roşii" (editura Pandora M, 2017). Ea continuă să scrie cărţi pentru copii, să ţină ateliere şi lecturi publice. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.