Cea de-a şasea ediţie a seriei de evenimente Noaptea Ideilor va avea loc online, în patru oraşe din ţară, pe 28 ianuarie, potrivit unui comunicat remis News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul internaţional este organizat de Institutul Francez de la Paris, pe cinci continente, în 75 de ţări. 

Tema principală acestei ediţii este „Aproape”, aleasă pentru a observa cum se transformă ideea noastră de spaţiu şi mobilitate, cum se formează noile solidarităţi pe care criza modelelor noastre economice şi sociale le-a creat, dar şi locul digitalului în viaţa de zi cu zi care probabil va schimba societatea pe termen lung.

Noaptea Ideilor 2021 în România propune un video-art, un tele-performance, o dezbatere Cluj - Nantes despre arta stradală, conferinţe, mini-interviuri, o proiecţie de film şi mai multe ateliere pentru copii. Printre invitaţii acestei ediţii se numără artistul stradal Kero Zen, designerul Antoine Gripay, sociologa Eva Illouz, autorul de piese de teatru şi actorul Julien Dallière, directorul misiunii arheologice franceze din Delta Dunării, Laurent Carozza.

Profesori universitari, oameni de ştiinţă şi artişti vor vorbi despre raportul dintre noi şi ceilalţi, din alte timpuri şi din alte spaţii, despre relaţia dintre oameni şi oraşele pe care şi le-au construit şi despre cum s-a schimbat în timp noţiunea de identitate în raport cu ce a fost şi cu ce a rămas aproape. Pentru copii se vor organiza ateliere de poveşti, de gândire critică sau dezvoltare personală, precum şi jocuri.

România va fi parte şi din maratonul internaţional transmis live pe reţelele sociale de Institutul Francez din Paris pe 28 ianuarie, prin prezentarea unei proiecţii speciale „Aproape – dincolo de vârste”, la ora 20:20.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.