Serghei Polunin, unul dintre cei mai dinamici dansatori ai momentului, revine pe scenă luna aceasta în rolul principal din "Rasputin" - povestea unuia dintre cele mai controversate personaje din istoria Rusiei - alături de Johan Kobborg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din distribuţie mai fac parte Elena Ilinykh (soţia lui Sergei Polunin), Alexey Lyubimov, prim balerin al Teatrului Stanislavky şi Dmitry Gostev (14 ani), noul copil-minune al baletului.

Spectacolul va avea loc pe 21 iunie, va fi difuzat live şi va putea fi vizionat Lookport în toată lumea, inclusiv în România.

Preţul unui bilet este echivalentul a 18 lire, adică aproximativ 100 de lei (https://lookport.live/live/rasputin#tickets).

"Rasputin" este un balet dramatic realizat de coregrafa japoneză Yuka Oishi, potrivit căreia personajul Rasputin este deopotrivă un monstru şi un outsider, un vindecător şi un personaj înzestrat cu super-puteri. 

"Rasputin este o poveste despre un bărbat cu o carismă incredibilă, de o forţă şi putere nemaiîntâlnite. Cine a fost Rasputin? Acesta va fi un mister care va dăinui pentru totdeauna. Unele personaje îl consideră pe Rasputin un sfânt, o persoană mistică , alţii îl văd o întruchipare a diavolului. Este o linie foarte fină între Bine şi Rău, una care poate fi încălcată foarte uşor. Fiindcă acolo unde lumina este foarte puternică şi umbra este extrem de accentuată", spune coregrafa Yuka Oishi.

"Înainte de toate, Rasputin este o istorie a relaţiilor interumane. Familia regală şi Rasputin nu sunt doar caractere abstracte din cărţile de istorie, ci personaje reale, cu emoţii şi sentimente", spune balerinul Serghei Polunin.

Premiera piesei "Rasputin" a avut loc în 2019, la Londra, iar publicaţiile de specialitate au elogiat interpretarea lui Serghei Polunin: "Polunin este Rasputin, o interpretare titanică şi totemică, care pune în lumina multiplele înfăţişări ale acestui personaj atât de controversat. Nu există nicio îndoială că acest artist extraordinar are o personalitate scenică hipnotică şi că Rasputin este un rol pe care a fost destinat să-l interpreteze" (bachtrack.com)

Partitura baletului a fost compusă de Kirill Richter, unul dintre cei mai apreciaţi reprezentanţi ai noii generaţii de compozitori ruşi.

În distribuţie, Elena Ilinykh (soţia lui Serghei Polunin) interpretează rolul împărătesei Alexandra Feodorovna, Johan Kobborg - prinţul Felix Yusupov, cunoscut pentru participarea la asasinarea lui Grigori Rasputin. Alexey Lyubimov, prim balerin la Teatrul Stanislavky din Rusia, îl interpretează pe ţarul Nicolae al II-lea. O apariţie interesantă este cea a tânărului şi talentatul balerin Dmitry Gostev, în vârstă de 14 ani, care interpretează rolul lui Alexei Nicolaevici, singurul fiu al ţarului Nicolae al II-lea şi al ţarinei Alexandra Feodorovna şi moştenitorul tronului Rusiei.

Povestea lui "Rasputin" este povestea ţăranului care vine din întuneric şi sărăcie şi ajunge într-o poziţie de putere în inima regimului ţarist, a cărui viaţă tumultuoasă şi moarte violentă au fost şi sunt încă subiect a numeroase speculaţii. Un mit care dăinuie până astăzi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.