Sector 1, cea mai nouă galerie de artă contemporană din Bucureşti, îi aşteaptă pe cei interesaţi la prima expoziţie, "The exquisite corpse drinks the new wine", curatoriată de Bogdan Iacob, începând din 16 iunie, ora 11.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intitulată "The exquisite corpse drinks the new wine", expoziţia reuneşte lucrările a opt artişti contemporani care propun o analiză a celor mai noi demersuri în pictura actuală. 

Radu Băieş, István Betuker, Norbert Filep, Pavel Grosu, Lucian Popăilă, Marcel Rusu, Alexandra Şerban şi Ioan Sbârciu îşi desfăşoară cu toţii activitatea în Cluj Napoca, oraş care a devenit în ultimul timp unul dintre punctele importante de pe harta lumii artistice internaţionale contemporane.

Artiştii prezentaţi în "The exquisite corpse drinks the new wine" fac parte din generaţii diferite, cu toţii împărtăşesc o credinţă fermă în importanţa şi relevanţa contemporană a picturii, în valoarea şi semantica acesteia, precum şi o apreciere fără rezerve a virtuozităţii tehnice şi a frumuseţii vizuale, pe care le asumă ca deziderate esenţiale ale demersurilor lor artistice. Fiecare dintre ei posedă o personalitate artistică distinctă, diferenţe de ton şi mod în abordarea temelor şi stiluri picturale clar si profund delimitate, transformând viziunea de ansamblu a expoziţiei într-o autentică provocare.

Titlul expoziţiei, care parafrazează o celebră acţiune colectivă şi o manieră de lucru suprarealistă, constituie, de asemenea, o caracterizare metaforică, indirectă, dar adecvată pentru statutul contemporan al picturii în sine.

Expoziţia va putea fi vizitată în spaţiul din Strada Băiculeşti, numărul 29, sector 1, Bucureşti (în incinta Combinatului Fondului Plastic).

Galeria va găzdui pe de-o parte operele creatorilor de conţinut, iar pe de altă parte vine în întâmpinara iubitorilor de artă şi de frumos care sprijină iniţiativele creative.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.