Semaine de la Critique, ACID şi Quinzaine des réalisateurs, secţiunile paralele ale Festivalului de Film de la Cannes, şi-au anulat ediţiile de anul acesta, se arată într-un comunicat comun, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca urmare a anunţului preşedintelui Republicii de luni care a interzis organizarea oricărui festival până la mijlocul lunii iulie, secţiunile paralele ale Festivalului de la Cannes iau act de faptul că amânarea planificată pentru finalul lunii iunie şi începutul lui iulie nu mai este posibilă", potrivit textului comunicatului semnat de cele trei echipe.

"Structura noastră economică şi instituţională nu este aceeaşi ca a selecţiei oficiale", a explicat, pentru Le Figaro, Paolo Moretti, delegatul general al secţiunii Quinzaine des Réalisateurs. "Nu am mai putut amâna (...). Reprogramarea de la mijlocul lui mai la finalul lunii iunie reprezenta deja pentru noi un cost suplimentar". 

De cealaltă parte, organizatorii Festivalului, care urma să aibă loc între 12 şi 23 mai, exclud posibilitatea unei ediţii digitale în cazul anulării. 

"Pentru Cannes, sufletul său, istoria sa, eficienţa sa, este un model care nu funcţionează", a declarat Thierry Frémeaux pentru Variety. "Filme de Wes Anderson sau Paul Verhoeven pe ecranul unui calculator? Să descoperi "Top Gun 2" sau "Soul" (de la Pixar) în altă parte decât într-un cinematograf? Aceste filme au fost amânate pentru a fi arătate pe marele ecran. De ce am vrea să le arătăm înainte, pe un instrument digital?", a adăugat directorul general al manifestării. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.