Scriitorul Mihai Şora, actriţa Medeea Marinescu, scriitoarea Ana Barton, sociologul Claudiu Crăciun, desenatoarea Roxana Soare şi Ştefan Floroaica, fost concurent la emisiunea „Exatlon”, au participat sâmbătă la evenimentul „Ora de caligrafie”, alături de copii din familii de refugiaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Copiii au învăţat să scrie în limba română cuvinte precum „acasă", „prietenie", „dor", „speranţă" şi „soare".

„Ora de caligrafie”, eveniment ajuns la a patra ediţie, a avut loc la Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.

Personalităţile au luat loc în bacă alături de copii, au interacţionat cu ei şi i-au ajutat de câte ori a fost nevoie.

Mihai Şora a spus: „Caligrafia este o disciplină interioară. Trebuie să încerci să scrii frumos şi citeţ, ca un semn de respect pentru cel care încearcă să descifreze ce ai scris acolo. Aşa am învăţat eu la şcoală. Spre deosebire de unii dintre copii pentru care şcoala e o pacoste, pentru mine şcoala a fost o bucurie”.

(Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)
(Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Actriţa Medeea Marinescu a elogiat scrisului de mână şi cititului, îndeletniciri care i-au dezvoltat imaginaţia: „Mi-a prins foarte bine scrisul de mână şi faptul că nu am fost expusă la atâta tehnologie. Am avut mai mult timp pentru citit, am avut timp să îmi imaginez în loc să primesc o imagine gata creată”.

„Istoria acestei umanităţi nu a fost scrisă cu Times New Roman, ci de mână”, a adăugat sociologul Claudiu Crăciun.

În completare, Ştefan Floroaica a afirmat: „E important să vorbim pe limba copiilor, să nu ne pierdem copilăria din noi. Copilăria înseamnă bucurie, onestitate. Copiii sunt puri şi au nevoie de modele care să le ghideze paşii. Când eşti mic te formezi ca om, iar educaţia şi joaca sunt extrem de importante”.

„Omul sfinţeşte locul oriunde şi oricum, iar dacă există oamenii potriviţi, orice loc poate fi acasă. Cei din jur ne fac să fim acasă. Avem o datorie sufletească să înţelegem că aproape este substantiv”, a aprecizat scriitoarea Ana Barton.

Ora de caligrafie a fost susţinută de învăţătoarea Georgeta Caspruf de la Şcoala Generală cu clasele I-VIII nr.5 „Coresi” Târgovişte. În cadrul acţiunii, copiii au desenat litere, sub îndrumarea ilustratoarei Roxana Soare.

Copiii care au participat la „Ora de Caligrafie” provin din familii de refugiaţi din zonele de conflict precum Siria, Afganistan şi Irak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.