Scriitorul Eric Jerome Dickey, care a explorat viaţa afro-americanilor în cele peste 25 de romane publicate, a murit la vârsta de 59 de ani din cauza unor complicaţii pe fondul unei suferinţe mai vechi, a anunţat Penguin Random House.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un reprezentant al editurii a confirmat pentru Variety că Dickey a murit pe 3 ianuarie, la Los Angeles.

De-a lungul carierei, el a scris 29 de romane care au explorat viaţa afro-americanilor din diverse unghiuri. Între cele mai cunoscute titluri ale lui se numără „Milk in My Coffee”, „Cheaters”, „Chasing Destiny”, „Liar’s Game” şi „Sister, Sister”.

Născut şi crescut în Memphis, Eric Jerome Dickey a urmat cursurile Memphis State University, cu o diplomă în CST (Computer System Technology). În 1983, s-a mutat la Los Angeles pentru a lucra în industria aerospaţială ca dezvoltator de software la Rockwell International, înainte de a urma o carieră în actorie şi stand-up comedy.

Ulterior, la începutul anilor 1990, a început să scrie povestiri. Primul său roman, „Sister, Sister” a apărut în 1996 şi a fost inclus în lista celor mai bine vândute cărţi întocmită de New York Times.

În 1998, el a dezvoltat scenariul „Cappuccino”, care a fost jucat în spaţii din zona Los Angeles. Un scurtmetraj bazat pe acesta a fost regizat de Craig Ross Jr. Un alt film pentru care a semnat scenariul a fost comedia „Friends & Lovers” (2005), cu Monica Calhoun şi Mel Jackson în distribuţie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.