Scriitorul şi psihologul american Andrew Solomon va dialoga, joi, de la ora 19.00, cu cititorii români, prin Skype, despre volumul „Undeva, departe. Călătorie pe meleagurile schimbării: şase continente şi un sfert de veac”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La evenimentul de joi, care va avea loc la libăria Cărtureşti Verona, de la ora 19.00, vor participa Corina Şuteu, Elena Lăsconi, Sabina Fati şi Radu Paraschivescu.

Solomon este doctor în psihologie şi scrie literatură de factură politică, culturală, psihologică şi de ficţiune, iar recentul volum recent apărut în colecţia „Memorii/Jurnale“ a editurii Humanitas, în traducerea Mirunei Fulgeanu, strânge amintirile lui despre ţări care trec prin schimbări seismice de ordin politic, cultural şi spiritual.

De la baricadele Moscovei din august 1991 şi ruinele afgane din 2002 la atitudinea românească faţă de depresie şi discriminare din 2014 şi înflorirea rasismului în Europa şi America ultimilor ani, Andrew Solomon oferă o perspectivă unică asupra unor transformări cruciale ale ultimului sfert de veac.

„«Undeva, departe» este o carte frumoasă, inspirată de dorul de ducă şi de incertitudinea propriului cămin, o celebrare a libertăţii care ne avertizează că libertatea trebuie uneori să fie învăţată. Este mai mult decât un simplu jurnal de călătorie, este un portret al lumii noastre alcătuit de un om care a bătut-o în lung şi-n lat”, a spus Salman Rushdie despre volum.

Andrew Solomon s-a născut în 1963, la New York. Şi-a făcut studiile la Yale şi Cambridge, iar acum trăieşte la New York şi Londra. Este doctor în psihologie şi scrie literatură de factură politică, culturală, psihologică şi de ficţiune. Apare în mod regulat - cu o largă şi diversificată sferă de subiecte despre depresie, artiştii sovietici, renaşterea culturală afgană, politica libiană şi altele - în publicaţii ca New Yorker, New York Times Magazine, Artforum şi Travel and Leisure. Cartea sa „The Noonday Demon: An Anatomy of Depression” („Demonul amiezii. O anatomie a depresiei”, Humanitas, 2014, 2017) a fost recompensată, în 2001, cu Premiul Naţional al Cărţii, iar în 2002 a figurat printre finalistele pentru premiul Pulitzer, fiind inclusă în lista publicaţiei The Times a celor mai bune o sută de cărţi ale deceniului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.