Scriitorul american Paul Auster, celebru în Statele Unite şi în Europa pentru romanele sale care descriu New York-ul şi care suferă de cancer la vârsta de 76 de ani, nu este încă în afara oricărui pericol, a mărturisit miercuri soţia sa Siri Hustvedt. Într-o lungă şi emoţionantă postare pe Instagram, scriitoarea a anunţat, de asemenea, că un nou „mic” roman al lui Paul Auster va apărea în noiembrie, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am păstrat tăcerea pentru că teritoriul 'Cancerland' este confuz şi perfid”, a scris romanciera şi eseista după ce, în urmă cu şase luni, a anunţat pe aceeaşi reţea de socializare că soţul ei este bolnav de cancer şi că se tratează la New York.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Siri Hustvedt (@sirihustvedt)

„Pacientul, şi eu cu el, am călătorit în linie dreaptă pe un drum, dar am fost întârziaţi şi ne-am învârtit în cerc. Nu am trecut încă de semnul "Părăsiţi Cancerland", care marchează graniţa ţării”, mărturiseşte scriitoarea Siri Hustvedt. Ea a dezvăluit în martie că „soţul ei a fost diagnosticat cu cancer în decembrie (2022), după ce fusese bolnav cu câteva luni înainte” şi a povestit că a „trăit într-un loc pe care am sfârşit prin a-l numi 'Cancerland'”.

Siri Hustvedt nu precizează ce tip de cancer are Paul Auster şi nici prognosticul său.

Comparând soarta soţului ei cu cea a „copiilor bolnavi”, ea consideră că „Paul are mulţi ani în spate, copilăria, tinereţea, vârsta adultă” şi că „acum este un om în vârstă”.

„A scris multe cărţi. Un alt roman pe care l-a terminat când era bolnav, „Baumgartner”, va fi publicat în noiembrie; este o cărticică tandră, miraculoasă”, spune ea.

Paul Auster este autorul a peste treizeci de cărţi, care au fost traduse în peste 40 de limbi.

S-a făcut remarcat pentru prima dată în 1982 cu „The Invention of Solitude”, un roman autobiografic în care încearcă să definească personalitatea tatălui său. În 1987, romancierul a pătruns pe scena internaţională, în special în Europa, cu „Trilogia New Yorkului”, un roman noir inspirat de genul poliţist.

În aprilie 2022, şi-a pierdut fiul Daniel Auster, în vârstă de 44 de ani. A murit din cauza unei „supradoze accidentale” la New York, după ce fusese acuzat de omor prin imprudenţă la sfârşitul anului 2021, tot prin supradoză, a fiicei sale Ruby, în vârstă de doar zece luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.