Scriitoarea spaniolă María Dueñas, autoarea bestsellerului „Iubirile croitoresei”, va fi prezentă pe 2 octombrie la Institutul Cervantes din Bucureşti, unde va avea un dialog cu criticul Carmen Muşat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Una dintre cele mai cunoscute scriitoare spaniole contemporane, devenită celebră în toată lumea pentru romanul „Iubirile croitoresei”, tradus în peste 35 de limbi şi devenit bestseller internaţional, va fi protagonista evenimentului „Pedagogia romanului”, ce va avea loc în sala Auditorium a Institutului Cervantes, de la ora 19:00.

Intrarea este liberă, pe baza rezervării de locuri la adresa cultbuc@cervantes.es.

Maria Dueñas vine în România la invitaţia Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (2 - 6 octombrie), unde va avea o serie de întâlniri cu cititorii.

María Dueñas (născută în Puertollano, Ciudad Real, în 1964) este doctor în filologie engleză,. Timp de două decenii s-a dedicat vieţii academice, apoi a devenit celebră pentru romanul „Iubirile croitoresei/ El tiempo entre costuras”, apărut în 2009. Un succes extraordinar a înregistrat şi serialul pentru televiziune, produs de Antena 3, adaptare după romanul său (2013-2014), având deja 14 premii câştigate, incluzând ATV Awards şi Fotogramas de Plata. Următoarele sale romane au fost la fel de apreciate de public: „Misión Olvido” (2012), „La Templanza” (2015), „Las hijas del Capitán” (2018).

Un roman bine documentat istoric (acţiunea se petrece în timpul Războiului Civil din Spania şi cel de-Al Doilea Război Mondial, autoarea mărturisind că 60% din carte este ficţiune, iar 40%, fapt istoric), „Iubirile croitoresei” creionează o lume plină de strălucire, de mister, dar şi de un realism dur, în care iubirea, bunăvoinţa, speranţa sunt puse permanent la încercare de evenimente ce depăşesc destinul individual. După zece ani de la momentul care a transformat-o pe María Dueñas într-un nume în lumea literară, autoarea susţine că succesul nu a schimbat-o.

„Când viaţa ta se schimbă astfel la o anumită vârstă, ai maturitatea, luciditatea şi înţelepciunea să nu te laşi purtat de val. Situaţia mea s-a schimbat mult, dar structural sunt aceeaşi. Aş fi putut să devin altcineva, dar mi-am dat seama că trebuia să rămân cu picioarele pe pământ. Când am început să scriu, nu am simţit neapărat nevoia unei schimbări, duceam o viaţă comodă, dar îmi doream un proiect nou, care să mă entuziasmeze. Nici măcar nu ştiam dacă aveam să reuşesc să public. Sub nici o formă nu mi-am închipuit ce avea să urmeze”, spunea María Dueñas într-un interviu din El País.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.