Ministrul Culturii, Raluca Turcan, şi Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naţionale a României, au fost invitaţi, săptămâna viitoare, la Comisia de Cultură din Camera Deputaţilor de Iulian Bulai, preşedintele Comisiei, în urma scandalului dintre managerul BNaR şi jurnalista Emilia Şercan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"I-am invitat pe managerul interimar al Bibliotecii Naţionale, Adrian Cioroianu, şi pe ministrul Culturii, Raluca Turcan, săptămâna viitoare, la o discuţie în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor. Fiindcă în felul în care dl Cioroianu s-a comportat cu Emilia Şercan nu e vorba doar despre dna Şercan, ci despre folosirea datelor personale ale cititorilor ca bâtă şi instrument politic, cu care sunt loviţi competitori politici ai partidului care-i susţine. E vorba despre luarea unor instituţii „pe persoană fizică” şi politizarea instituţiilor culturale la un nivel nemaivăzut până acum", a scris Iulian Bulai pe Facebook. 

Disputa online dintre Adrian Cioroianu şi Emilia Şercan a debutat săptămâna trecută, după ce jurnalista a semnalat frigul în care studiază abonaţii în sălile de lectură. Ulterior, Cioroianu a dezvăluit faptul că Emilia Şercan a solicitat studierea tezei de doctorat a lui Mircea Geoană, "informaţie care nu e destinată publicităţii", enervat de faptul că aceasta l-a criticat pentru "atmosfera dezolantă", frigul în care se studiază în sălile de lectură din instituţie. ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet - ApTI şi CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică solicită, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Culturii, Raluca Turcan, demiterea de urgenţă a lui Adrian Cioroianu din funcţia de director interimar al Bibliotecii Naţionale a României.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.