Oameni de teatru, de film, critici de artă şi cercetători din România, Elveţia, Marea Britanie, Germania, Italia, Belgia, Ungaria, China se vor reuni la Bucureşti, în perioada 20 - 25 iunie, cu ocazia Săptămânii DADA VIZUAL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Săptămâna DADA VIZUAL este organizată de Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii (CESI), Universitatea din Bucureşti, în colaborare cu Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Muzeul Naţional de Artă al României, Teatrul UNTEATRU Bucureşti şi de Arhiva Naţională de Filme − Cinemateca Română.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
În această perioadă vor avea loc mai multe evenimente culturale şi ştiinţifice - spectacole - lectură şi colocvii.
 
Luni, 20 iunie, de la ora 19.00, la Cinemateca Română (Sala Eforie) are loc  evenimentul DADAFILM, DADAFOTO ŞI ALŢI BASTARZI AI CULTURII VIZUALE DIN ROMÂNIA, prezentat de Igor Mocanu.
 
Marţi, 21 iunie, de la ora ora 20.00, la Teatrul UNTEATRU Bucureşti (Str. Sfinţii Apostoli, nr. 44) este programat "DADA DADA DADA. SE BÂLBÂIE CUMVA?", un spectacol-lectură după o idee din Travesties, de Tom Stoppard, în regia lui Andrei şi a Andreei Grosu, comentatori fiind Octavian Saiu şi Sorin Alexandrescu.
 
Miercuri, 22 iunie, de la ora 17.00, "DADA CADE-N ARTĂ" la Muzeul Naţional de Artă al României, conferenţiar fiind Erwin Kessler. 
 
Joi, 23 iunie, ora 17.00, tot la Muzeul Naţional de Artă al României, Sorin Alexandrescu conferenţiază pe tema "MARCEL IANCU: FIGURILE ŞI LOCURILE".
 
Ziua de vineri, 24 iunie, este dedicată, de la ora 9.30, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, COLOCVIULUI INTERNAŢIONAL DADA VIZUAL, organizat de Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii CESI, Universitatea din Bucureşti. 
 
În aceeaşi zi, la ora 19.30 la Teatrul UNTEATRU Bucureşti are loc spectacolul TZARA ARDE ŞI DADA SE PIAPTĂNĂ (Fantoma de la Elsinore), de Ion Pop, Ştefana şi Ioan Pop-Curşeu, urmat de un dialog cu publicul. Organizator este Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.
 
În ultima zi, sâmbătă, 25 iunie, de la ora 09.30, la  Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” se desfăşoară COLOCVIUL INTERNAŢIONAL DADA VIZUAL, organizat de Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii CESI, Universitatea din Bucureşti. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.