"Rosto", după Ion Luca Caragiale, în regia lui Alexandru Dabija, producţie a Teatrului ACT Bucureşti, a fost desemnat cel mai bun spectacol la festivalul Săptămâna Comediei de la Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia a VIII-a a festivalului Săptămâna Comediei de la Braşov a avut loc în perioada 2-8 august, la Teatrul "Sică Alexandrescu" şi Bastionul Ţesătorilor.

Potrivit organizatorilor, a fost prima ediţie concurs pentru secţiunea de teatru şi festivalul a mai adăugat o nouă secţiune dedicată comediei, cea de film.

Cele cinci spectacole de teatru aflate în competiţia festivalului din acest an au fost: "Noii infractori", în regia lui Ion Caramitru; "Doi pe o bancă", regia Mihai Bendeac; "Thailanda", regia Alexandru Jitea; "Dragostea durează 3 ani sau Mega petrecere de divorţ", regia Chris Simion-Mercurian; "Rosto", în regia lui Alexandru Dabija.

Juriul, din care au făcut parte criticii de teatru Ion Parhon şi Maria Zărnescu, şi Dan Cogălniceanu, directorul teatrului Sică Alexandrescu din Braşov, teatru care a fost şi gazdă a festivalului, a acordat următoarele premii:

• Premiul pentru Cel mai bun actor: Dan Rădulescu, pentru rolurile din spectacolul "Rosto", după Ion Luca Caragiale, regia Alexandru Dabija, producţie a Teatrului ACT Bucureşti;

Virginia Mirea
Virginia Mirea


• Premiul pentru Cea mai bună actriţă: Virginia Mirea, pentru rolul Dorina din spectacolul "Noii infractori" de Edna Mazya, regia Ion Caramitru, producţie a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" Bucureşti;

• Premiul pentru Cea mai bună regie: Alexandru Dabija, pentru regia spectacolului "Rosto", după Ion Luca Caragiale, producţie a Teatrului ACT Bucureşti;

• Premiul pentru Cel mai bun spectacol: producţia Teatrului ACT Bucureşti - "Rosto", după Ion Luca Caragiale, regia Alexandru Dabija;

Victoria Cociaş
Victoria Cociaş


• Primul Premiu Special al juriului a fost acordat doamnei Victoria Cociaş pentru remarcabila revenire pe scena Teatrului "Sică Alexandrescu" Braşov, pe care a onorat-o cu devotament. Actriţa a fost prezentă în "Săptămâna Comediei" cu spectacolul "Thailanda" al Teatrului Nottara din Bucureşti.
• Cel de-al doilea Premiu Special a fost oferit domnului Marcel Iureş, pentru excelenţă în arta actorului, pentru afirmarea prestigioasă a teatrului independent în România şi pentru promovarea umorului neaoş in spectacolele sale.

Seara de Gală a continuat cu un spectacol, în premieră la Braşov, cu 3 nominalizări la Gala Premiilor UNITER 2020, Lucian Ionescu câştigând Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal. "Familia Addams" este un musical scris de Marshall Brickman şi Rick Elice, pe muzica şi versurile lui Andrew Lippa şi în regia, coregrafia şi costumele lui Răzvan Mazilu.

Pe lângă spectacolele de teatru, ediţia din acest an a festivalului a inclus şi o secţiune de film de comedie sub numele de "Maeştri ai Comediei Clasice".

Proiecţiile au avut loc în aer liber, la Bastionul Artiştilor din Braşov, iar pe marele ecran am avut plăcerea să-i revedem pe Barbra Streisand, Ryan O'Neal, Mel Brooks, Donald Sutherland, Ingrid Bergman, Goldie Hawn sau Jack Lemmon, în filme clasice de comedie care au făcut deliciul publicului spectator.

Atât spectacolele de teatru, cât şi proiecţiile de film sau spectacolele de teatru pentru copii s-au bucurat de un public numeros. În total, peste 4.000 de spectatori au participat la evenimentele din cadrul festivalului Săptămâna Comediei. În secţiunea de teatru, toate spectacolele programate s-au jucat cu casa închisă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.