Cel mai mare editor de carte din Statele Unite, Barnes & Noble, a lansat o serie de cărţi clasice care promovează "diversitatea", însă decizia de a ilustra personaje de culoare pe coperta unor romane precum "Romeo şi Julieta", "Vrăjitorul din Oz", Moby Dick" sau "Frankestein" a atras numeroase critici, în urma cărora volumele au fost retrase de pe piaţă, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, Barnes & Noble a lansat "Diverse Editions", cărţi care ilustrau principalele personaje ca fiind de culoare. 

Dar îniţiativa de a marca Black History Month a primit critici numeroase, inclusiv de la scriitori care au considerat-o "superficială". 

Editorul a acceptat criticile şi a suspendat seria de carte.  

Pe coperta a doua reimaginată, compania a scris: "Pentru prima dată, toţi părinţii vor putea să aleagă o carte şi să se regăsească în povestea ei". 

"Este literalmente despre o faţă neagră", a scris pe Twitter autorul Frederick Joseph.

Mulţi au spus că editura ar trebui să promoveze mai mult scriitorii de culoare în loc să schimbe culoarea pielii personajelor pe copertă. 

Barnes & Noble, care vinde cele mai multe cărţi în librăriile din SUA, a renunţat miercuri la acest demers. 

"Am luat act de vocile care au exprimat îngrijorări cu privire la proiectul Diverse Editions şi am decis să suspendăm această iniţiativă", conform unui anunţ al editurii publicat pe Twitter. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.