Senatorul PSD de Buzău, Lucian Romaşcanu, fost ministru al Culturii în Guvernul Tudose, este de părere că ministrul desemnat pentru Cultură nu are ”profilul necesar şi anvergura pentru acest portofoliu”. În plus, Romaşcanu susţine că programul de guvernare în acest domeniu ”este o schiţă subţire cu generalităţi întinse pe o pagină jumătate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o postare pe contul său de Facebook, Lucian Romaşcanu (PSD), fost ministru al Culturii în Guvernul Mihai Tudose, susţine că ministrul desemnat pentru Ministerul Culturii, Bogdan Gheorghiu, nu are profilul necesar şi anvergura pentru acest portofoliu.

”Azi l-am audiat în comisiile reunite de profil din Parlament pe ministrul  desemnat pentru portofoliul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale,

Dl. Bogdan Gheorghiu. Ministrul desemnat nu are profilul necesar şi

anvergura pentru acest portofoliu”, a scris Romaşcanu.

Totodată, senatorul social-democrat consideră că programul de guvernare
al liberalilor pe domeniul cultural ”este o schiţă subţire cu generalităţi
întinse pe o pagină jumătate, fără substanţă, fără proiecte importante
(e.g. Timişoara - capitală culturală), cu măsuri deja luate (e.g. Codul
patrimoniului, e-cultura), fără nicio referire financiară”.

Chiar şi aşa, social-democratul explică faptul că ministrul a primit vot favorabil, cu 14 voturi ”pentru” din 25 de parlamentari prezenţi.

”Totuşi, votul fiind politic, iar PSD fiind minoritar, comisiile au dat un aviz favorabil. În orice caz, dacă Guvernul va fi instalat, îi urez succes, aşa cum aş face pentru orice ministru. Succesul nu va fi al dumnealui, ci al culturii româneşti”, a conchis Lucian Romaşcanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.