Romanul "L'Anomalie" de Hervé Le Tellier, câştigătorul ediţiei de anul acesta al celei mai importante distincţii literare care se acordă în Franţa, premiul Goncourt, va face parte din portofoliul colecţiei Anansi. World Fiction a editurii Pandora M.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este al cincilea premiu internaţional important care intră în portofoliul colecţiei Anansi, după Nobelul literar acordat scriitoarei americane Louise Glück, a cărei operă poetică va fi tradusă şi publicată începând cu 2021, Women's Prize for Fiction, acordat romanului "Hamnet" de Maggie O'Farrell, The International Booker Prize, revenit romanului "The Discomfort of Evening", semnat de scriitoarea olandeză Marieke Lucas Rijneveld şi "Shuggie Bain" de Douglas Stuart, recompensat cu The Booker Prize 2020.

Cartea lui Hervé Le Tellier a fost publicată la editura Gallimard, ediţia în limba română urmând să apară în 2021, în traducerea Mădălinei Ghiu.

"Pentru cine a urmărit cu atenţie nominalizările la Premiul Goncourt, alegerea de astăzi a juriului nu este tocmai o surpriză. L'Anomalie este, probabil, romanul cel mai complex publicat anul acesta în Franţa: SF metafizic, roman poliţist, roman de dragoste. Romanul lui Hervé Le Tellier a fost pariul nostru, încă din vremea în care cartea se afla pe lista lungă a premiului", a declarat Bogdan-Alexandru Stănescu, coordonatorul colecţiei Anansi. World Fiction şi director editorial Pandora M.

"S-ar putea ca acest titlu să aibă ceva profetic în acest moment, în orice caz el sintetizează o stare globală de spirit. Criticii spun că este vorba de un roman filosofic. Acţiunea se petrece în 2021 şi totul începe la bordul unui avion plecat de la Paris cu destinaţia New York. La un moment dat avionul intră într-o zonă de turbulenţe, din cauza unei furtuni violente. Pasagerii nu-şi dau seama, dar de fapt furtuna îi propulsează într-o a patra dimensiune. Ei ajung la New York, coboară din avion, îşi continuă existenţa crezând că totul se derulează normal dar… vor descoperi că li se întâmplă lucruri incredibile, suprarealiste…", spunea scriitorul şi jurnalistul Matei Vişniec pentru RFI România.

Născut pe 21 aprilie 1957, Hervé Le Tellier a ales mai întâi calea matematicii, înainte de a se dedica jurnalismului. În 1984 a publicat primul roman. A scris poezie, romane, eseuri, cărţi de călătorie. Printre acestea: "Zindien", "La Chapelle Sextine", "Joconde jusqu'à cent". În paralel, a publicat articole în L'Événement du Jeudi şi în jurnalul de satiră La Grosse Bertha. A avut colaborări cu Le Monde şi revista Nouvelles Clés.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.