„The Talisman”, roman fantasy horror scris de Stephen King şi Peter Straub, va fi adaptat în serial de cineastul Steven Spielberg şi de creatorii „Stranger Things”, fraţii Matt şi Ross Duffer, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spileberg îşi dorea de mai bine de 35 de ani să ecranizeze cartea, cumpărând drepturile înainte ca ea să fie publicată. A petreceut apoi mult timp încercând să o adapteze pentru marele ecran, însă fără succes.

Acum, Spielberg a găsit nişte colaboratori pe măsura poveştii. Fraţii Duffer, al căror „Stranger Things” este inspirat de opera lui King, vor fi producători executivi ai serialului bazat pe acest roman, care va fi produs de Netflix în asociere cu Amblin Television a lui Spielberg şi Paramount Television Studios.

Curtis Gwinn, scenarist şi producător executiv pentru „Stranger Things”, va semna scenariul şi va fi coordonatorul proiectului care se află în faza de dezvoltare.

„The Talisman” spune povestea unui băiat în vârstă de 12 ani, Jack Sawyer, care poneşte într-o călătorie epică pentru a-i salva viaţa mamei sale. El caută Talismanul, o relicvă puternică care o poate vindeca pe mama lui, dar şi salva lumea. Acţiunea are loc pe două planuri: în America şi într-o lume geamănă, fantezistă, The Territories. 

Cartea a fost bestseller încă de la apariţie, în 1984. King şi Straub s-au reunit în 2001 pentru o continuare. 

În prezent, fraţii Duffer pregătesc sezonul al patrulea din „Stranger Things”, unul dintre cele mai populare seriale de pe Netflix, care ar trebui să fie lansat anul acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.