Romanian Design Week propune pentru ediţia 2023 tema Connections, din încercarea de a genera spaţii de dialog şi procese de cross-contaminare creativă şi din dorinţa de a încuraja proiectele interdisciplinare şi colaborative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia #11 readuce în programul festivalului formatul de expoziţie cu call, adresat tuturor arhitecţilor şi designerilor locali, care în ultimii doi ani au realizat proiecte de care sunt mândri şi cred că merită împărtăşite cu publicul larg. Aceştia se pot înscrie la categoriile Arhitectură, Arhitectură de Interior, Fashion, Graphic Design, Ilustraţie şi Product Design, completând formularul de participare disponibil aici până pe 25 noiembrie 2022.

Reluarea formatului vine cu un set de schimbări de structură ce are ca obiectiv creşterea relevanţei call-ului şi a expoziţiei pentru reprezentanţii industriilor creative locale. 

În ultimii 10 ani, Romanian Design Week a devenit cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România. Ediţia 2023 îşi propune să identifice şi să analizeze procesele care generează inovaţie şi proiecte cu adevărat remarcabile, să creeze contextele şi pretextele necesare încurajării şi promovării lor, gravitând în jurul preocupărilor legate de comunităţi creative şi rolul lor în dezvoltarea oraşelor, cu focus pe multidisciplinaritate, colaborare şi dialog.

Astfel, festivalul va propune cel mai amplu program de evenimente satelit de până acum, dezvoltate de această dată în jurul unor cartiere şi zone istorice din Bucureşti, precum şi o serie de evenimente conexe în spaţii publice, dar şi în alte oraşe din ţară.

RDW 2023 va dezvolta şi o serie de formate noi, în colaborare cu alte organizaţii preocupate de dezvoltarea industriilor creative locale, cu scopul de a încuraja colaborarea, dar şi consumul de design românesc.

Tema ediţiei se va reflecta astfel în arhitectura festivalului şi în preocupările şi conceptele noilor formate dezvoltate anul acesta, care se vor concentra pe: conexiunile dintre diverse industrii creative locale, sinergiile dintre operatorii culturali, comunităţile creative şi rolul lor în oraşele din care provin, conectarea publicului larg cu proiecte locale de arhitectură şi design.

"Connections" pleacă de la premisa că într-o lume în schimbare, în care reţelele devin din ce în ce mai complexe, densitatea demografică creşte, canalele de comunicare se schimbă în permanenţă, iar provocările legate de exprimare se diversifică continuu, preocupările legate de maniera în care ne conectăm unii cu alţii, dar mai ales temele legate de comunităţi şi spaţii de dialog devin din ce în ce mai complexe şi importante, iar designul devine un instrument din ce în ce mai valoros pentru a le aborda şi/sau soluţiona.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.