România va fi promovată la Târgul Internaţional de Carte de la Minsk, în perioada 6 - 10 februarie, prin semne de carte şi flyere, CD-uri cu muzică şi fragmente din Mihai Eminescu şi Marin Sorescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Institutul Cultural Român din Varşovia a transmis luni că România va participa, pentru al doilea an consecutiv, la acest târg, cu un stand naţional, organizat împreună cu Ambasada României în Republica Belarus.

Accentul va fi pus, însă, pe materialele promoţionale. 

„Publicul va avea la dispoziţie şi o multitudine de materiale promoţionale, traduse în limba belarusă, printre care un grupaj de fragmente literare româneşti din Mihai Eminescu, Mircea Cărtărescu, Marin Sorescu şi Cristian Teodorescu. De asemenea, vor fi oferite semne de carte şi flyere având ca temă gastronomia tradiţională românească. Concepţia grafică a standului marchează deţinerea de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, iar sigla românească, special realizată pentru acest an, este expusă pe materialele promoţionale, distribuite gratuit vizitatorilor”.

Totuşi, este menţionat că pe rafturile standului vor fi expuse cărţi în limba română şi traduceri în diverse limbi internaţionale, CD-uri cu muzică românească de diverse genuri, precum şi albume de la Editura ICR şi Editura Monitorului Oficial R.A., fără a fi oferite detalii.

La Târgul Internaţional de Carte de la Minsk participă anual numeroase ţări din întreaga lume. La ediţia din 2018 au participat peste 300 de expozanţi din 31 de ţări, iar târgul a fost vizitat de peste 60 000 de persoane.

Anul acesta, pentru prima dată, târgul se va desfăşura şi în spaţii alternative complexului expoziţional – în librării, biblioteci şi muzee.

„Participarea la acest important târg de carte cu un stand românesc reprezintă o ocazie deosebită de promovare a culturii române în Belarus, atât în rândul publicului larg, cât şi în relaţia cu instituţiile culturale şi mass-media din această ţară”, a mai transmis ICR.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.