Societatea mixtă Ringier Sportal S.R.L., formată din Ringier România S.R.L. şi Sportal Media Group Bulgaria, a încheiat un acord cu Intact Media Group pentru a achiziţiona marca românească Gazeta Sporturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul privind achiziţia include atât platforma digitală GSP.ro, cât şi ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor.

Portalul de informaţii sportive GSP.ro are peste 3,5 milioane de vizitatori unici pe lună. Ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor este vândută în aproximativ 20.000 exemplare pe zi.

„Achiziţia Gazetei este un pas enorm pentru noi. Gazeta Sporturilor va reprezenta o altă ofertă puternică pentru cititorii noştri. Punctul forte al mărcii Gazeta este reprezentat de calitatea ridicată a conţinutului său editorial realizat de poate cea mai respectată echipă din Romania”, a transmis Mihnea Vasiliu, director general al Ringier Romania, într-un comunicat.

Stilian Shishkov, CEO al Sportal Media Group şi liderul platformei bulgare sportive Sportal.bg, a adăugat: „Împreună cu Ringier România, vom investi în infrastructura tehnologică a GSP.ro, pentru a stimula conţinutul. În acelaşi timp, vom oferi soluţii inteligente de conţinut, atractive atât pentru fanii sportului şi ai pariurilor, cât şi pentru clienţii internaţionali relevanţi de publicitate”.

Achiziţia este aşteptată să fie finalizată în septembrie 2018. În prezent, ea este supusă aprobării privind controlul fuziunilor la autorităţile competente.

Ringier Sportal S.R.L (înfiinţată la finalul lunii martie 2018) este o societate mixtă 50:50, cu acţionarii Ringier România S.R.L. (înfiinţată în 1992), subsidiara directă a Ringier AG din Elveţia, şi Sportal Media Group Bulgaria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.