Revista Vogue a lansat ediţia poloneză, a 23-a versiune internaţională a publicaţiei, cu supermodelele Anja Rubik şi Malgosia Bela pe copertă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vogue Polska va fi lansată, simultan, miercuri, în variantă print şi online, vogue.pl. Ea este publicată în urma unui acord semnat între proprietarul Condé Nast şi compania poloneză de media Visteria, fondată de Kasia Kulczyk, scrie Financial Times.

Pe coperta primului număr, de martie, apar supermodelele Anja Rubik şi Malgosia Bela, aceasta din urmă fiind şi editor. Ele au fost fotografiate de Juergen Teller, în faţa Palatului Culturii şi Ştiinţelor din Varşovia.

Redactorul-şef Filip Niedenthal spune că revista va avea un conţinut polonez caracteristic, dincolo de moda de lux. „Prima ediţie va fi plinăde simboluri poloneze, moderne şi istorice”. În plus, personalităţi ale vieţii artistice şi culturale ale Poloniei sunt prezente în paginile primului număr, precum Lech Walesa, lureat Nobel, artista Paulina Olowska şi regizorul Pawel Pawlikowski.

Potrivit Kasiei Kulczyk, figurpă proeminentă a lumii artistice poloneze şi nora miliardarului Jan Kulczyk, „creşterea numărului consumatorilor de bunuri de lux din Polonia este în creştere, ţara este vizată de tot mai mulţi fabricanţi de bunuri de lux”.

Un raport al KPMG realizat în 2016 arată că valoarea pieţei bunurilor de lux era în acelaşi an de 16,4 miliarde de zloţi (3,9 miliarde de euro), iar pentru 2020 se preconizează că valoarea acesteia va ajunge la 21 de miliarde de zloţi.

Primele trei numere ale Volgue Polska urmează să apară în 160.000 de exemplare. La rândul său, British Vogue apare în 191.021 de exemplare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.