Editura Nemira relansează revista Nautilus, o platformă online dedicată literaturii, filmelor, benzilor desenate şi jocurilor science-fiction, horror şi fantasy, coordonată de scriitorul Marian Coman. www.revistanautilus.ro va fi online din 21 martie şi se va lansa cu un text semnat de Ursula K. Le Guin, maestră a literaturii SF şi fantasy, care a murit la începutul acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Revista Nautilus va fi o platformă dedicată iubitorilor de science-fiction, fantasy şi horror, care va livra zilnic tot ce este mai relevant la nivel naţional şi internaţional în literatură, film, benzi desenate şi gaming. De la povestiri care te vor face să visezi la lumi îndepărtate, la interviuri cu scriitori, editori şi desenatori, până la recenzii de jocuri şi film sau noutăţi în exclusivitate din industria de carte. www.revistanautilus.ro va fi o prelungire în online a colecţiei prin care Nemira a adus în România, în ultimii 27 de ani, cele mai importante cărţi science-fiction şi fantasy: colecţia Nautilus", a spus Marian Coman. 

Prima întâlnire cu cititorii şi realizatorii revistei Nautilus va avea loc sâmbătă, de la ora 14.00, în cadrul Târgului F&SF "Final Frontier”, care se va desfăşura la Universitatea ”Dimitrie Cantemir”.

Revista Nautilus a început ca un proiect corelat colecţiei clasice omonime de science fiction şi fantasy de la editura Nemira. În 1992, primele cinci numere au apărut în print (îngrijite succesiv de Ştefan Ghidoveanu şi Sebastian Corn), apoi revista a rămas doar online şi a fost primul produs de presă din România lansat în formatele digitale .epub şi .mobi. De-a lungul anilor, în revista Nautilus s-au publicat numeroase proze inedite scrise de autorii străini consacraţi din colecţia Nautilus, dar şi numeroşi autori români de science-fiction, fantasy sau horror.

Scriitor, jurnalist şi scenarist de benzi desenate, Marian Coman este laureatul mai multor premii naţionale dedicate literaturii F&SF şi al unui premiu al Convenţiei Europene de Science-Fiction. A scris volumele ”Nopţi albe, zile negre”, ”Testamentul de ciocolată”, ”Teoria flegmei. Apel la mitocănie”, ”Fingers and other fantastic stories”, ”Haiganu. Fluviul Şoaptelor” şi ”Haiganu. Furia Oarbă”, iar povestirile sale au fost incluse în numeroase antologii. A fost scenaristul revistelor de benzi desenate ”Harap Alb continuă” (HAC!) şi ”Tinereţe fără bătrâneţe” (TFB), iar acum este redactor şef al revistei Nautilus.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.