Revista americană de satiră MAD, lansată în urmă cu 67 de ani, îşi va înceta apariţia după numărul din luna august, potrivit The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicaţie influentă, MAD - care l-a lansat pe Alfred E. Neuman (personaj fictiv ce apare pe copertele revistei) - nu va mai fi găsită la chioşcurile de presă, odată cu numărul 9 din acest an, ci doar în magazine dedicate benzilor desenate şi va putea fi comandată.

Începând cu a 11-a ediţie de anul acesta, ea va cuprinde materiale publicate în trecut, de tipul best of. DC Entertainment va continua să publice cărţi MAD şi colecţii speciale.

Caricaturiştii David DeGrand şi Evan Dorkin au confirmat, miercuri noapte, pe reţelele de socializare închiderea revistei. Vestea vine după ce, la începutul săptămânii, scriitorul Dan Telfer a anunţat că a fost concediat din postul de editor al revistei pe care îl ocupa de doi ani.

Dorkin a scris: „La revedere, MAD. Ca adolescent, am fost un mare fan al perioadei 1970, ca tânăr adult am redescoperit benzile desenate ale anilor 1950, ca tocilar bătrân am devenit un fel de colaborator pentru mai mult de un deceniu. Să primesc e-mailul astăzi a fost copleşitor”. DeGrand a răspuns speculaţiilor din social media privind încetarea apariţiei revistei cu: „Pot confirma”.

MAD a fost fondată în 1952 de un grup de editori condus de Harvey Kurtzman. A pornit ca un comic book, apoi bilunar apăreau ediţii şi asta a devenit o normă pentru publicaţie. Revista are un tiraj de 140.000 de exemplare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.