Reprezentanţii Universal Studios, care au avut o întâlnire joi cu ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, George Ivaşcu, vor să realizeze producţii cinematografice în România, potrivit unui comunicat al MCIN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Culturii şi Indentităţii Naţionale, George Ivaşcu, s-a întâlnit cu o delegaţie a Universal Studios prezentă în România. "Pe parcursul discuţiei, cele două părţi şi-au exprimat dorinţa de a crea împreună un cadru guvernamental pentru a revigora industria românească de film, prin aducerea în România a studiourilor de producţie hollywoodiene", se arată în comunciatul MCIN.

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale a subliniat o serie de beneficii economico-culturale ce vor surveni în industria cinematografică românească şi nu numai (turism cultural, infrastructură) în urma unui parteneriat între România şi importantele studiouri cinematografice din Statele Unite ale Americii. Totodată, George Ivaşcu a subliniat cât de dificil este pentru tinerii absolvenţi ai facultăţilor de profil din ţara noastră să îşi găsească de lucru în domeniul pentru care se pregătesc.

La rândul lor, reprezentanţii Universal Studios au arătat că o colaborare între cele două state în acest domeniu ar genera crearea de noi locuri de muncă, atât pentru cei din industria de profil, cât şi pentru cei din domeniile conexe, România putând beneficia astfel de expunere internaţională la nivel înalt, în domeniul cinematografiei.

Luna trecută, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a avut o întâlnire cu vicepreşedintele casei de producţie americane Universal Studios, iar acesta s-a arătat interesat de a turna anumite producţii televizate în România. "Ieri am avut o întâlnire cu vicepreşedintele de la Universal Studios, care şi-a exprimat dorinţa să înceapă să facă producţii cinematografice în România, ceea ce pentru noi ar fi un avantaj foarte mare. I-am spus că din partea noastră este o deschidere totală pentru asta", a declarat Liviu Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.